Joško Ponoš / Cropix
MALEŠ NAKON PULE

'Prije ćemo prodavati nego kupovati. Anas? A ne, ne, ne bismo njega prodavali!'

Čestitam momcima, na borbenosti, na pobjedi, odigrali su vrlo motivirano, to se vidjelo od prvog trenutka i kad je tako onda uspjeh u pravilu ne izostaje, rekao je Maleš
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 15. kolovoz 2011. 23:27

Predsjednik uprave Hajduka Hrvoje Maleš nije propustio da gostovanje “bijelih” u Puli odgleda uživo. Uživio se u pobjedu, to je tako sladak doživljaj nakon hoćeš-nećeš dana iščekivanja. Istra 1961 bila je jedna od dramatičnih kontrolnih postaja, u začetku sezone blagog uspona i odjednom naglog pada. Ne treba sad govoriti što bi bilo da je bilo, jer možda bismo tako mogli govoriti i o tome da bi se i u Zadru slavilo samo da je u 16. minuti Vukušić bio točan i postigao gol, tamo je Ježina obranio, a ovdje je šut Tomasova prošao kroz ruke Manceu...

- Sine, našim životima upravlja slučaj – pada nam na pamet naravoučenije iskusnog Ćire Blaževića.

Istina je i to da je Hajduk svojim pristupom u Puli pripomogao da “slučaj” ovaj put pretegne u njegovu korist, ima i pouka o tome da “sreća prati hrabre”.

Maleš je bio zadovoljan, nakon što je svojima čestitao, pozdravljao se prije odlaska s potištenim trenerom domaćih Igorom Pamićem “na junačkom megdanu, više vam sreće želimo u idućim nastupima” i kako to već ide kad se rukuju nakon bitke sportski rivali/prijatelji.

A onda smo iskoristili priliku za dvije-tri predsjedničke besjede, bez autorizacije, s nogu, kako da nas odbije i uputi na glasnogovornicu... Ne pobjeđuje Hajduk u Puli svake večeri, nego jednom poslije sedam godina. Evo, svjetla se gase, razlaz sa stadiona, dakle, predsjedniče?

- Čestitam momcima, na borbenosti, na pobjedi, odigrali su vrlo motivirano, to se vidjelo od prvog trenutka i kad je tako onda uspjeh u pravilu ne izostaje – rekao je Maleš.

Pobjeda u gostima nije svakodnevica, ovo vam je prva, posljednju je prije 111 dana upisao vaš prethodnik Josip Grbić, u Koprivnici, doduše u međuvremena je bila ljetna pauza...

- Ovo je važan rezultat, ali nemojmo padati u nesvijest od ushićenja, pobjede u gostima moraju nam postati nešto uobičajeno, redovito, a ne da sad slavimo kao da smo ostvarili ne znam što. Pobjeda je važna, važan je i trenutak, ako hoćete, ali ajmo dalje, nastavimo pobjeđivati, duga sezona je pred nama.

Anas Sharbini je zablistao?

- Svaka čast, posebne čestitke, to me posebno razveselilo.

Prijelazni rok nije gotov?

- Znate da ne volim davati unaprijed neke najave, izjave, vidjet ćemo što se još eventualno može uraditi.

Kupovina, prodaja?

- Radije prodaja, ali nemojte još sad...

Da nije Anas proigrao u zao čas, pa da ode do 31. kolovoza, da se jave zainteresirani?

- A ne, ne, ne bismo njega prodavali, sad mi je taman izgledalo kako smo se kompletirali, s ovom njegovom nadahnutom igrom, s ovom izvedbom. Tek sad smo bili pravi – zadovoljno će Maleš.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 02:28