KRUNO BEZ CUFREA

'Primili smo gol kakav ne bismo smjeli, to su dječje bolesti! Sankcije? Ne bojim se!'

Piše: ArhivaObjavljeno: 03. prosinac 2011. 21:48

Kruni Jurčiću u Vinkovcima nije uspio gotovo pa ni jedan plan. Osim što mu momčad nije uspjela pobijediti, četiri dana uoči Lyona ostao je bez jednog od dva zdrava stopera - Cufrea, koji je ozlijedio mišić, pa na raspolaganju ima samo Vidu i još veću konfuziju u ionako prilično konfuznoj zadnjoj liniji.

Nije uspio ni odmoriti Sammira, koji je zbog razvoja događaja na terenu morao ostaviti cijelu utakmicu, a ni Kovačića, kojeg nije ni planirao uvoditi.

Sve u svemu, Jurčić vjerojatno želi Vinkovce što prije zaboraviti. Na kraju su obje momčadi i šesti put zaredom ostale neporažene, no ta činjenica sasvim sigurno više znači borbenoj Cibaliji nego gostima, koji su zaredali dva HNL remija u slijedu.

Iako je Dinamo u prvom poluvremenu kontrolirao igru, taj kontrolirani nogomet na kraju poluvremena donio im je 2-0 u vratnicama, ali 0-1 u golovima. Ni jednu pravu prigodu gosti nisu uspjeli složiti pred Vranjićem, a opasan je bio jedino Sammir koji je dva puta pogodio vratnicu. Zato je s druge strane precizan bio Koledić, nakon odlične akcije Vitaića. Dojam s tribina bio je da Dinamo nema ideju kako probiti sredinu i obranu, osim udarcima izvana, no Jurčić se s tim nije složio.

- Bio sam vrlo zadovoljan kako smo u prvom dijelu kontrolirali utakmicu, a u svlačionici smo se uspjeli primiriti i ući još bolje u drugi dio - izjavio je Jurčić.

- Primili smo gol kakav ne bismo smjeli, no to su naše dječje bolesti. Ti klinci odrastaju i u ovakim utakmicama i trenucima pokazuje se da nam nedostaje koraža kad susret trebamo privesti kraju. Cibalia je s druge strane iskoristila gotovo sve što je imala - zaključio je Dinamov trener. Na pitanje boji li se kakvih sankcija s obzirom na drugi uzastopni remi rekao je: “Ne bojim se ničega”.

S druge strane, domaći trener Samir Toplak nije krio zadovoljstvo odrađenim poslom i, kako je rekao, “prekrasnim završetkom polusezone”.

- Zadovoljan sam s bodom i načinom na koji smo do njega došli. Mojim dečkima kapa do poda na požrtvovnosti, no bilo je i nedopustivih situacija poput one kod Kovačićeva gola. Malo smo se previše povukli nakon vodstva i Dinamo je to znao kazniti, ali na kraju sam zadovoljan - istaknuo je Toplak, koji se nakon utakmice u šali ponudio Jurčiću kao zamjena za Cufrea protiv Lyona.

Na to je Dinamov trener, također u šali, odgovorio: “Tu bih mogao i ja uskočiti”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. rujan 2024 01:58