Zagreb, 270910.Sabor, Markov trg.Sjednica Nacionalnog vijeæa za praæenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.Na slici: Zeljko Jovanovic predsjednik vijeca.Foto: Bernard Covic / Cropix
 Bernard Čović / CROPIX
MINISTAR JOVANOVIĆ

'Primit ću Srebrića, ali prvi korak u spašavanju je ostavka njega i Markovićeva'

Osudu stanja u hrvatskom nogometu Jovanović je iznio na svom Facebook profilu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. siječanj 2012. 13:11

Željko Jovanović, novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta u vladi Zorana Milanovića, oštro je napao vrh Hrvatske nogometne lige na svom Facebook profilu te pozvao na ostavke predsjednika HNS-a Vlatka Markovića i glavnog tajnika te organizacije Zorislava Srebrića. Jovanović, poznat po žestokoj retorici, ni ovaj put se nije libio iznijeti što misli o trenutnom stanju u hrvatskom nogometu.

- Nevjerojatna je želja ove ekipe iz vrha HNS-a da ostanu u foteljama, koje ih izgleda zanimaju neusporedivo više od nogometa i nogometaša. Vrlo rado ću ih, zajedno sa svojim doministrom za sport Skansijem, primiti na razgovor jer možda im taj razgovor pomogne u razmišljanju da podnesu ostavke. Trebaju to učiniti zbog odgovornosti koju snose za otužno stanje hrvatske nogometne lige koja je potonula u močvari korupcije, nemorala i neodgovornosti manjine što sramoti ogromnu većinu istinskih zaljubljenika u nogomet.

Prvi korak u spašavanju nogometa je ostavka Srebrića i Markovića, bolje je da časno odu dok još imaju priliku, nego da nečasno ostanu i jednu minutu duže. Svojim odlaskom otvaraju vrata novim, svježim, osobno se nadam brončanim vatrenim, koji će sigurno imati viziju, ideje, program i plan kako vratiti našem nogometu ne samo brončani, nego i zlatni sjaj - poručio je ministar sporta.

Podsjetimo, Srebrić je izrazio želju da porazgovara sa ministrom, kako bi iznio svoje stajalište o trenutnom stanju u HNL-u, a za 24sata je izjavio i kako sam razmišlja o ostavci 'ukoliko je to najbolje za hrvatski nogomet'.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 23:43