RONALD GORSIC/CROPIX
BEZ OKLIJEVANJA

Primorac je prelomio! Standardni prvotimac odmara do proljeća: ‘Čekam ga iza Nove godine, nek se probudi‘

‘Vjerujem u svoje igrače, vjerujem da mogu igrati puno bolje nego prvo poluvrijeme u Varaždinu‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. prosinac 2020. 14:20

Riješio je Boro Primorac najzanimljivije pitanje pred sutrašnji ogled sa Goricom. Nakon varaždinskog debakla otvorila se tema promjene vratara i Primorac je bez oklijevanja poručio:

- Ljubić je na golu protiv Gorice. Posavec ? Na klupi. Nezadovoljan sam bio njegovim obranam u Varaždinu, zato će se odmoriti u zadnjem kolu i čekam ga iza Nove godine. Da se probudi i vrati formu za proljeće. To mi je dužnost, gledati u kakvoj su formi igrači - direktno je objasnio Primorac.

Bitna je utakmica pred Hajdukom, stiže neopterećena i samopouzdanjem napunjena Gorica. Pobijedila je momčad iz Turopolja Bjeličin Osijek prije osam dana, od tuda i stiže njihova injekcija samopouzdanja.

Je li trener Bijelih posebno analizirao taj dvoboj ?

- Dogodi se takva utakmica. Kao i nama u Varaždinu, tako i Osijeku u Gorici. Teško se Osijeku zabiju dva zgoditka, a kamo li četiri. Zato respekt prema Gorici, ali ne mogu reći hoće li se isto postaviti na Poljudu. Znam da svaku priliku koriste za kontrem da vješto kažnjavaju suparničke pogreške. I goropadni su u zadnje dvije utakmice, mora se to priznati., ali učinit ćemo sve da ih smirimo

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

Svega je svjestan Primorac, primarno činjenice da će Gorica poslijepodne istrčati na Poljud sa devet bodova prednosti. I mogučnošću da se višak bodova poveća. Međutim, ne razmišlja Primorac o tome što će biti ako....

- U svaku utakmicu ulazim sa fokusom na pobjedu. Samo mislim kako ćemo pobijediti. Rečenice tipa "što će biti ako se ne pobijedi" meni izgledaju kao i razmišljanje kada uđem u avion i mislim se hoće li pasti. Zato, ograničimo se samo na današnji dvoboj.

Za taj poslijepodnevni susret Primorac nema na raspolaganju turskog napadača Umuta koji je ozljedio mišić zadnje lože na utakmicu u Varaždinu i već je završio jesensku polusezonu.

U odnosu na varaždinski dvoboj u momčad se vraća Simić poslije odrađene suspenzije žutih kartona, a promjena će biti i u napadu.

- Jairo i Gyurcso su u konkurenciji, vraćaju se u momčad. Nisu počeli u Varaždinu, ali niej to utjecalo na rezultat, jer mi smo jeftino primali golove - ustvrdio je trener Bijelih.

Zanimljivo je da je Gorica od početka 2020. uzela tri igrača koji nisu imali minutažu u kadru Hajduka. Može se reći da su Velikogoričani u svoju momčad angažirali igrače koji Bijelima nisu bili niti u širem kadru, a danas sa Kalikom, Špikićem i Prširom ozbiljno bježe Hajduku u bodovnom poretku.

- Špikić i Kalik igraju, Pršir rijetko, ali nema smisla da govorim o tome što je bilo prije mene.

I to je činjenica, zato smo se koncentrirali na ono što se događalo otkada je Primorac na klupi. Loša, neučinkovita je ukupna kalendarska 2020. za Bijele, a Gorica je posljednja prigoda u pokušaju lagane korekcije dojma.

Jer negativni utisak se pojačao nakon poraza u Varaždinu. Teško objašnjivog nesupjeha sa čak četiri primljena zgoditka.

- Bili smo očajni prvo poluvrijeme, dali su nam dva gola, a mogli su još. To je sigurno jedno od najgorih poluvremena otkada sam došao u Hajduk. Jako sam razočaran tom utakmicom, negativno sam se iznenadio. Do tog dvoboja smo imali kvalitetu igre, ali prvo poluvrijeme iz Varaždina mi još stoji u grlu.

Možete li godinu završiti s pobjedom ?

- Vjerujem u svoje igrače, vjerujem da mogu igrati puno bolje nego prvo poluvrijeme u Varaždinu. Nadam se da će učiniti sve da odu na domor s pozitivnim rezultatom, da opravdaju očekivanja navijača makar u zadnjoj utakmici. Treba biti konecntriran, treba biti dominantan. Mi smo u Varaždinu igrali dobro 20-30 minuta, a protiv Gorice moramo biti puno bolji.

U kakvom je stanju poljudski travnjak ?

- Kakav nama, tako i njima - jasno je odgovorio Primroac ne tražeći alibi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:40