PAUN PAUNOVIC/CROPIX
Reakcije trenera

Primorac: ‘Jedan gol kod kuće nije dovoljan‘ Bjelica: ‘Jedanaesterac? Teške su procjene, ali...‘

Nakon remija Hajduka i Osijeka na Poljudu (1:1) u derbiju 11. kola oglasili su se treneri
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. studeni 2020. 20:44

Boro Primorac je nakon stresnog remija rekao sljedeće:

- Gosti su bili bolji u prvih 25 minuta, očekivao sam da će moji igrači biti spremniji jer igramo kod kuće i idemo na pobjedu. Igrali smo dobro zadnjih 20 minuta prvog dijela. Stavio sam na poluvremenu napadača, rekao sam im da idemo naprijed. Htio sam dobiti utakmicu, nisam bio zadovoljan remijem. Imali smo pet-šest kornera, stvarali pritisak, ali nismo postigli još pogodaka. Jairo se probudio, imali smo dobrih šansi. Zadovoljan sam. Rekao sam im na poluvremenu, ne smijemo dopustiti da nam Osijek kontrolira igru u Splitu. Pucač jedanaesterca? Nismo o tome razgovarali, puno je tu problema da bi se prije utakmice bavili izvođačem kaznenog udarca. Dalje? Pola momčadi ide za reprezentaciju, dat ću im dva-tri dana slobodno i idemo raditi. Stvoriti momčad koja će dati više golova. Jedan gol nije dovoljan. Moraš kod kuće dati dva-tri gola.

Nenad Bjelica je ponudio ovakav pogled...

- Igrali smo u sastavu 4-3-3 u kojem stalno igramo. Nismo bili sigurni hoće li Hajduk igrati u rombu ili 4-2-3-1. Imali smo u prvom dijelu visoki presing, zaslužili i uvjerljivije vodstvo, a drugo poluvrijeme smo počeli padati. Falilo nam je više igrača, očekivao sam da ćemo pasti. Hajduk je drugo poluvrijeme bio bolji i na kraju je zasluženo svakome po bod. Na poluvremenu smo trebali voditi s dva razlike, ali da bi vodio, trebaš zabiti golove. U fazi obrane smo bili kompaktni, ali i Hajduk ima dovoljno kvalitete da u konačnici kazni naše promašaje. Jedanaesterac? Teške su procjene, treba vjerovati sucu i VAR-u. Jasno, treba čestitati mom vrataru na odličnoj obrani, da idemo kući s jednim zasluženim bodom.

I za kraj, David Čolina, strijelac za izjednačenje:

- Prvo poluvrijeme smo ušli u strahu zbog tri poraza zaredom, ali u drugom dijelu smo pokazali da smo puno bolja ekipa i da zaslužujemo više. U prvom pokušaju sam promašio loptu, a u drugom sam je zakucao. Nisam vidio gdje će završiti, ali onda sam bio presretan kad je ušla u mrežu. Nadam se da će biti još više ovakvih pogodaka. Imali smo jedanaesterac, zaslužili smo više u ovoj utakmici. Ravnopravna utakmica, interesantna za gledatelje. Dobar, kvalitetan nogomet, mora i nas negdje rezultat nagraditi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 08:19