Nenad Dugi / CROPIX
PAUZA U STUDENOM

Problemi za Bilića i Štimca: Ovako više ne ide, Ćorluka mora na operaciju!

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 13. rujan 2012. 11:01

Više se godina vrti ta nesretna priča o njegovim tetivama. Obzirom da je godinama u Tottenhamu igrao bez prestanka Vedran Ćorluka je plaćao ceh raubovanju kad treba i kad ne treba. Kad su se bolovi u tetivama, kao posljedica krivog 'gaza’ i problematične strukture stopala, stali pogoršavati, inicirajući sve češće pauze u nastupanju, liječnici su se podijelili u procjeni rješavanja tih problema.

Jedni su govorili da je operacija neizbježni zahvat da se Ćorluka na duže vrijeme riješi tegoba, ali ni oni, kao i protivnici operacije, nisu negirali da takva patologija ima visoki postotak recidiva.

- Izradili su mi uloške za kopačke i stvarno mi je sada bolje - kazao je prije dvije godine Ćorluka.

Manje je igrao u Spursima, možda je i to bio razlog što su upale bile rjeđe. No, nakon nekog vremena opet je bilo...

- Boli me, što ću, moram stisnuti zube i igrati s injekcijama.

Na pitanje o operaciji samo je potvrđivao dileme..

- Nisam na čistu ima li to smisla. Pa i liječnici kažu da se ozljeda može ponoviti.

Naposlijetku, nakon svih mogućih konzervativnijih terapija, Ćorluka je opet na početku. Bolje rečeno, sada su bolovi češći i intenzivniji. Definitivno mu je to nagrizlo samopouzdanje odnosno mirnoću. U Bruxellesu se jednostavno morao predati pred utakmicu koja je bila preteška i prevažna da bi 'skrpan’ izdržao ograničeno vrijeme na terenu.

Sa 27 godina više ne može tako naprijed. Ćorluka je u Moskvi sjajno plaćen, ima profesionalnih obveza koje iziskuju da bude maksimalan i na raspolaganju. U reprezentaciji je oslonac, očekivanja su ista, a k tome su i emotivno (pre)važna. Operacija? Više nema dvojbe da je neizbježan pokušaj da se, barem na duže vrijeme, može bez bolova posvetiti nogometu. Kako saznajemo, Ćorluka je blizu da prelomi tu odluku i da u studenom mjesecu ode na operaciju, odnosno da se u pauzi sezone može kvalitetno i brzo rehabilitirati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 03:32