Sergej Drechsler / Novi list / CROPIX
PIŠE TOMISLAV ŽIDAK

PROGNOZIRAJTE REZULTAT VELIKOG DERBIJA Gazda Rijeke bacio rukavicu izazova cijelom Zagrebu: 'Bit će 3:1 za nas, a u najgorem slučaju 1:1'

DAMIR MIŠKOVIĆ Predsjednik Rijeke javio se iz Abuje, ali neće u Maksimir
Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 02. prosinac 2016. 23:51

“U Zagreb dolazimo skromno i ponizno, ali kao i na svaku utakmicu u Hrvatskoj, dolazimo po pobjedu i tri boda”, javio se predsjednik Rijeke Damir Mišković iz Abuje.

Neće ga biti u Maksimiru, nije u pitanju previranje na naftnom tržištu, već kraj godine i podvlačenje crte, zbrajanje novca i ostale stvari, koje se događaju u ozbiljnom biznisu.

- Utakmicu ću gledati putem interneta, imam MaxTV...

Dolazi li Rijeka kao favorit u Zagreb?

- U ovakvim utakmicama favorita nema, ali, stvorili smo momčad koja u svakoj utakmici traži pobjedu. Nekad uspijemo, nekad ne...

Kao u Koprivnici?

- Kad ćemo biti pravi, a na dobrom smo putu, ni Koprivnica neće više biti problem.

Osjeća se da imate veliko povjerenje u stručnost i mudrost Matjaža Keka?

- Ne samo u Keka, imam veliko povjerenje u sve moje ljude, Kek je samo na vrhu piramide stručnog stožera. I Mance i Juričić su ljudi kojima vjerujem, ali kada već inzistirate na Keku, kako da ne vjerujem treneru, koji je u 45 utakmica izgubio samo tri, a u 30 utakmica u HNL-u - niti jednu.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Mišković je želio podvući:

- Subotnja utakmica, bez obzira na ishod, neće odlučivati o naslovu prvaka. Budimo ponizni, razveselimo Hrvatsku dobrim nogometom, a ja sam uvjeren da Rijeka to može. Sve ostalo su floskule i nabrijavanje atmosfere.

Nedostajat će vam Franko Andrijašević?

- On nam puno znači, ali imamo igrače koji ga mogu nadomjestiti. Ne ‘sekiram’ se zbog toga, tko istrči, mora dati sve od sebe, samo tako možemo do pozitivnog rezultata...

Što je za vas pozitivni rezultat?

- I pobjeda i neodlučeno...

Namjeravate li izvaditi novčanik u slučaju pobjede i posebno premirati dobar rezultat?

- O premijama smo se dogovorili uoči prvenstva. Znam da je novac poticaj za bolju igru, ali novac ne smije biti najvažniji. Važnije od novca je ‘poginuti’ za Rijekin dres i Rijekin grb. U tom slučaju, čak i ako izgubimo, neće biti tragedija, nogomet će se igrati i idućeg vikenda.

Ipak, pobjeda u derbiju približila bi vas plasmanu u Ligu prvaka, koja se iduće godine posljednji put igra po “Platinijevom” modelu. To je značajan prihod, 15 milijuna eura je zanimljiv novac. Da li bi naslov prvaka ubrzao gradnju stadiona na Kantridi?

- Kantrida nema baš nikakve veze s prvim ili drugim mjestom, Kantrida će se graditi kada dobijemo sve potrebne dozvole i kada nađemo investitore. Moja kompanija je svojedobno imala novac za gradnju stadiona, danas taj novac nemamo, ali, kada bude gotova dokumentacija, mi ćemo naći investitora, i to, ponavljam, nema veze s naslovom prvaka. Želimo graditi, ali moramo znati što smijemo graditi...

Ako biste prognozirali rezultat?

- Ako će biti puno golova, bit će 3-1 za Rijeku. Ako će obrane biti u top formi, najvjerojatniji rezultat bit će 1-1...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 14:57