Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
PREDSTAVA ZA VISOKU OCJENU

PROPAGANDA NOGOMETA U ZAPREŠIĆU Festival pogodaka, Osijek dvaput bio na korak do pobjede, žilavi domaćin izvukao 'živu glavu'

Nogometaši Intera i Osijeka su odigrali 2:2 u prvoj utakmici 20. kola HNL-a u Zaprešiću
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 16. prosinac 2016. 21:02

INTER-OSIJEK 2:2 (Filipović 40, Puljić 68-11m/Ejupi 28, Boban 53)

ZAPREŠIĆ ŠRC Zaprešić. Gledatelja 300.
INTER (4-2-3-1): Čović - Mesfin, Filipović, Begić, Čeliković - Šarić, Mazalović - Brlečić, Puljić, Blažević - Mamut. Trener: Samir Toplak.

OSIJEK (4-2-3-1): Mikulić - Matas - Arsenić, Barać, Barišić - Petrovikj, Lesjak - Grgić(od 71. Vojnović), Škorić, Boban - Ejupi. Trener: Zoran Zekić.

Sudac: Marko Cestarić (Sisak). Pomoćnici: Modrić i Krmar. Četvrti sudac: Jović. Delegat: Doljanin.

Žuti kartoni: Matas (30), Mazalović(56), Puljić(58), Mesfin(66)
Crveni kartoni: Matas(67)

------------------------------------------------------------------

Inter i Osijek remizirali su(2:2) u veoma zanimljivoj utakmici. Osijek je u Zaprešić došao u dobroj formi, pobjeda nad Istrom napunila ih je samopouzdanjem dok su domaćini prošlo kroz turbulentno razdoblje nakon loše predstave u Koprivnici, no čini se kako su brojni razgovori kroz tjedan urodili plodom.

Trener Intera Samir Toplak na teren je izveo očekivanu postavu, u kadar su se vratili Šarić i Mazalović, koji su uvelike poboljšali igru Zaprešićana u odnosu na susret u Koprivnici. Spomenuti dvojac dosta se dobro nosio se veznjacima Osječana, uspjeli su se nametnuti Lesjaku i Petroviću. Jakov Puljić ipak je stisnuo zube i zaigrao, iako je i pred sami susret osjetio bol u ramenu. Malo iznenađenje u početnih 11 bio je Brlečić, koji je dobio prednost u odnosu na mladog Belgijanca, Polizzija. S druge strane Zoran Zekić nije mogao računati na Peroševića i Lopu, oni su morali odraditi kaznu zbog tri žuta kartona, a priliku je dobio Grgić, a u početni sastav vratio se prekaljeni Gabrijel Boban.

Inter, dojam je, bio bolji takmac u prvoj fazi susreta, igru su preselili na Osijekovu polovicu, međutim, konkretnijeg učinka nije bilo. Pokušali su Zaprešićani preko Šarića, no njegov udarac nije našao put do mreže, Osijek je odgovorio preko Škorića, ali ni on nije bio precizan.
Kako to obično biva u tvrdim utakmicama pogoci se postižu iz greški protivnika. Igrala se 28. minuta, nakon nekoliko odbijanaca na 20-ak metara od gola Čovića, loptu je preuzeo Ejupi i sjurio se prema vratima i rutinski pogodio za vodstvo gostiju.

Pet minuta prije kraja prvog dijela domaćin je stigao do izjednačenja, Mamut je ubacio, Mikulić, ovako na prvi dojam, čini se, loše reagirao, Filipović je sve budnim okom pratio i glavom uspio ugurati loptu u mrežu.
U nastavku Osijek je ubacio u brzinu više, pritisnuo je, a nagrada je stigla 53. minuti, Arsenić je lucidnom loptom proigrao Bobana i pritom izbacio cijelu obranu iz težišta, a sedmica Osijeka plasiranim je udarcem svladala nemoćnog Čovića.

No, jedna nesmotrenost Osijekova bočnog, Nikole Matas koštala je klub s Drave dva boda. Naime, u 67. minuti, Čeliković, koji je jučer odigrao veoma dobru utakmicu, čini se kako su kritike trenera pozitivno utjecale na njega, je oštro ubacio, Matas igrao rukom, a sudac Cestarić rezolutno pokazao na bijelu točku, a potom Matasu dodijelio drugi žuti karton i poslao ga na prijevremeno tuširanje. Sigurni egzekutor najstrože kazne bio je Jakov Puljić čija se brojka golova u sezoni tako popela na devet.

Inter je do kraja susreta pokušao iskoristiti igrača više, imao je i nekoliko prilika, no Mamut i Puljić nisu glavom bili precizni. Sve u svemu realnih i najpravednijih 2:2, te u konačnici obje strane mogu biti zadovoljne bodom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 07:10