POSLJEDICE OFFSIDEA

Propali Varaždinčevi planovi za reaktiviranjem! Mumlek bi igrao, ali mu netko ne da

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 21. siječanj 2012. 17:19

Prošlo je više od godinu i pol dana otkad je Miljenko Mumlek (39) odigrao posljednju službenu utakmicu. Od svibnja 2010. godine, naime, traje njegovo prinudno umirovljenje.

“Volio bih, kada bi mi dali, ponovno zaigrati, već sutra bih se vratio na nogometni teren”, kazao je u velikom razgovoru za SN dva dana nakon što je u procesu Offside nepravomoćno osuđen na sedam mjeseci zatvora.

Želio je Varaždin, a dočekao - Dravu, ambicioznog ptujskog četvrtoligaša, čija je želja ulazak u treći rang slovenskog nogometa. Trenira stalno, nije se zapustio, iako je i sam svjestan da tek mora vidjeti u kakvom je stanju.

- Prvo sam se dvoumio, ali u Ptuju se sportom bavila moja majka, a i sâm sam tamo napravio prve nogometne korake. Klub su preuzeli ambiciozni mladi ljudi, zamolili su me da pomognem i nakon kraćeg “vaganja” kazao sam 'da’. Želim, na koncu, vidjeti kako “stojim”, mogu li još igrati, a i iskreno, baš sam se zaželio nogometa - priča jučer Mumlek.

Iz nogometnih krugova, Hrvatske ili Slovenije, ipak su poručili - 'ne’.

- Još nisam dobio takvu informaciju, ali me, iskreno, čudi. Pa i drugi nogometaši koji su se našli u aferi Offside nesmetano igraju nogomet po Austriji, Bosni i Hercegovini, pa čak i Sloveniji, i to u višim ligama, a ja želim otići u potpuni amaterizam, četvrtu ligu. Vidjet ćemo što će Drava odlučiti, vjerojatno će se žaliti na tu odluku, a potom će biti što već bude. Iako, doista, ne shvaćam zašto mi ne bi dopustili igranje za Dravu.

Na prvostupanjsku, nepravomoćnu odluku Županijskog suda još uvijek nije uložio žalbu.

- Nisam, jer još nisam primio pismenu odluku. Kada ona dođe, tada ćemo uputiti žalbu - otkriva Mumlek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 07:54