ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
SN DOZNAJU

Propao posao na relaciji Maksimir - Rujevica! Ključni igrač umjesto u Rijeku ide u 11. momčad druge lige

Jedan je otišao u Italiju, drugi se nije uspio dogovoriti na Rujevici. U Rijeku ide onaj treći...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. siječanj 2021. 23:00

Dinamo je u nedjelju napravio prvi zimski transfer. Fran Karačić odlazi u Bresciu, klub Serie B! Na ime odštete maksimirski klub zaradit će milijun eura! Odličan je to posao sportskog direktora i trenera Zorana Mamića, jer je Karačić iz Lokomotive u plavi dom došao - besplatno. Naime, došao je u paketu s Lirimom Kastratijem koji je plaćen dva milijuna eura, a tada je u dogovoru klubova Fran došao bez odštete.

Tako je definitivno postalo jasno da Karačić neće put Rujevice, iako su ga Riječani željeli vidjeti u svojim redovima. No, desni bek Modrih na posudbi u Lokomotivi nije htio prema Kvarneru, sada je jasno i zašto. Nemamo točnih informacija kolika će biti njegova plaća u Bresciji, ali prema našim saznanjima bit će bitno veća nego što bi bila da je odlučio ostati u HNL-u. Za Dinamo je osim što će zaraditi milijun eura dobra i činjenica da se riješio Karačićeve plaće i njegovog petogodišnjeg ugovora.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Možda će nekome biti čudno zašto Karačić nije htio u redovima Lokomotive čekati ljeto i dolazak u Dinamo? Pa s obzirom na to da nema nikakvih novosti oko prodaje Petra Stojanovića, a, koliko vidimo, Dinamo je jako zadovoljan sa slovenskim reprezentativcem, postoji mogućnost da Stojke i nakon ljeta ostane u plavom domu, a onda sa Sadeghom Moharramijem čini dvojac kraj kojeg se realno teško probiti i dobiti adekvatnu minutažu. Isto tako, netko bi mogao primijetiti da se Karačić spustio za stepenicu niže, jer iz Prve HNL, kao igrač prvaka Dinama, a potencijalno i Rijeke, odlazi u klub koji je trenutačno na jedanaestom mjestu Serie B. No, iz Karačićevog tabora saznajemo da je odlazak u Serie B zapravo strateški plan, jer preko Brescie Fran se namjerava plasirati u Serie A. Hoće li mu to uspjeti, tek treba vidjeti.

Iako je eto najavljivan kao mladi igrač koji će karijeru nastaviti u Dinamu, na kraju Karačić nikada neće odjenuti plavi dres. Istina, tko zna, možda negdje u budućnosti, no po svoj prilici to se neće dogoditi. Modri su dobro pokriveni na toj poziciji, tako da uopće nije bilo rasprave kad je došla ponuda Brescie, ona je prihvaćena. Naravno, ugovor još nije potpisan, ali s obzirom da su dogovoreni svi detalji, ništa se ne bi trebalo promijeniti u posljednji trenutak.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Dinamo u Serie B ima još jednog igrača, Antonija Marina koji igra za Monzu, on je na posudbi. No, neke informacije govore da bi se Monza mogla odlučiti i za njegovu kupovinu.

Istovremeno, iako je to u povijesti izgledalo drukčije, Rijeka ovog trenutka teško dolazi do Dinamovih igrača. Naime, nakon što je Fran Karačić umjesto na Rujevicu odlučio otići u Serie B, nema ništa niti od odlaska Nevena Đuraseka. Dinamov vezni igrač koji je na pripremama s Modrima, nije dogovorio svoje uvjete, tako da se niti on neće preseliti na Rujevicu, Pregovori Rijeke i Đuraseka trajali su nekoliko dana, na kraju dogovor nije postignut. Tako da Đurasek ostaje u plavom domu, odnosno, mogao bi se vratiti na posudbu u Varaždin. Jer teško je očekivati da bi kraj svih ovih kvalitetnih veznih igrača Modrih mogao dobiti priliku kod Zorana Mamića. Tako da će na Rujevicu, od svih igrača koje je Rijeka iz Dinama željela preparkirati u svoje redove, na ljeto stići tek mladi Roko Jurišić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. veljača 2024 22:05