Jure Mišković/Cropix
ZADAR - HAJDUK 1-0

Prošlost se ponavlja: Hajduk izgubio u Stanovima i ostao bez bodova

Piše: ArhivaObjavljeno: 31. srpanj 2011. 17:31

ZADAR - Puno optimizma su sa sobom donijeli ‘bijeli’, čini se kako ih je ta velika mjera samopouzdanja, možda i bahatosti stajala poraza. Ali pobjedu Zadra nitko ničim ne može osporiti, Dalibor Zebić nadmudrio je svojeg kolegu Krasimira Balakova, koji se držao svojeg obećanja i od početka je otvoreno krenuo prema zadarskim vratima, međutim nakon nekoliko uvodnih minuta ‘bijeli’ su naišli na zid.

Ubrzo su jenjali svi njihovi pokušaji da na prepad iznenade Zadrane koji su preuzeli inicijativu. Lopta je uglavnom bila u njihovom posjedu, uz to su opasnije prijetili i imali nekoliko pravih udaraca prema vratima Lovre Kalinića. Istina, jednom je prije toga Ante Vukušić pobjegao domaćoj obrani, no Antonijo Vuković se nije dao iznenaditi. Potom je uslijedio izvrstan udarac Jure Jerbića koji je prisilo Kalinića na efektnu intervenciju. Iza jednoga poklona Ivana - Antona Vasilja nije se najbolje snašao Marin Tomasov. Nespretnost Hrvoja Vejića umalo je ‘bijele’ stajala pogotka u mreži, ali je lagani udarac Antonija Mršića vratar Kalinić skrenuo u korner.

Čim je počelo drugo poluvrijeme momčad Zadra shvatila je kako odmah valja napasti prema Hajdukovom golu. Taktiku su brzo naplatili, Jakov Surać je izvrsnim ubačajem pronašao usamljenog Ivana Santinija koji je loptu primio na prsa, pucao od prve i pogodio donji lijevi kut Kalinićeva gola. Erupcija oduševljenja na zadarskoj strani!

Hajduk se trudio i nešto odlučnije krenuo prema naprijed, upisali su i nekoliko pokušaja iz daljiine, ali bezuspješno, odnosno Ježina je uvijek bio spreman. Umalo se Hrvoje Vejić nije ‘proslavio’ kao strijelac, naime, jednu ubačenu loptu u šesnaesterac skoro je ubacio u vlastitu mrežu. Uspjeli su hajdukovci zabiti gol, međutim rukom se poslužio Ivan Vuković, pa sucu Igoru Pristovniku nije bilo teško poništiti pogodak. Na kraju za Splićane je organiziran koncert zvižduka, dok se pljesak na drugoj strani nije stišavao

Zadar - Hajduk 1-0 (0-0)

Stadion u Stanovima. Gledatelja: 3500.

Sudac: Igor Pristovnik Zagreb 6,5); pomoćnici Jureša (Zagreb) i Čavlina (Zagreb).

Strijelac: 1-0 Santini (50)

Žuti kartoni: Lima, Andrić, (Hajduk).

Igrač utakmice: Ivan Santini.

ZADAR 3-4-2-1: Ježina 7, Bilen 6,5, Con 6,5 (od 79. Banović -), Jonjić 6,5, Bilaver 6,5, Surać 7, Jerbić 6,5, Vasilj 6,5, Begonja 6,5, Mršić 6,5, Santini 7, (od 74 Gerc -).

HAJDUK 4-4-2: Kalinić 6,5, James 5,5, Inoha 5, (od 59. Trebotić 5,5), Vejić 5,5, Lima 5,5, Tomasov 5,5, (od 73. Jelavić -), Andrić 5,5, Ljubičić 5, An. Sharbini 5,5, Vukušić - (od 46. Ah. Sharbini -), Vuković 5,5.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 17:29