Niksa Stipanicev / CROPIX
PUBLIKA IM PLJESKALA

Prosvjed zbunio i suca: 'Htio nam je svima podijeliti žute kartone... To bi tek bila priča!?'

Drugi bi štrajkali, radili kojekakve stvari. A zaslužili su do zadnje lipe. Bore se srcem, pokazuju svima da imaju lokalpatritizam, a i da su pravi profesionalci - tvrde navijači
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 31. listopad 2011. 18:31

Na Šubićevcu je i dalje aktualna ona anegdota po kojoj su u klupskoj kancelariji ostali u čudu kada im je usred ljeta došao igrač u debelom zimskom kaputu. Došao čovjek po plaću za 12. mjesec i sukladno tome se odjenuo. Naravno, u svlačionici Šibenika nikome više nije stalo do šale. Problemi igrača su egzistencijalni, pa je potez na početku utakmice s Karlovcem, jednominutni bojkot sjedenjem na travi, njihov očajnički potez da hrvatskoj javnosti prezentiraju svoj status. Publika na Šubićevcu ostala je blago rečeno zabezeknuta, čak je i sudac Marijo Strahonja ostao šokiran.

- Htio nam je podijeliti svima žute kartone. To bi bila prava priča - šali se na svoj ironičan način Željko Malčić: - Ma, dobro je sve to, ta naša zajednička gesta s Karlovčanima je možda simpatična svima. Ali nema tu sreće. Mogli smo mi otići sjesti i na tribine. Bojim se da se tu neće ništa promijeniti na bolje za nas igrače.

Gledatelji su sa simpatijama odobravali potez igrača.

- Svaka im čast na reakciji. Još su i dobri, drugi bi štrajkali, radili kojekakve stvari. A zaslužili su do zadnje lipe. Bore se srcem, pokazuju svima da imaju lokalpatritizam, i profesionalnost, za razliku od drugih - mišljenje je jednog sredovječnog navijača.

Igračima je zasmetalo i to što im nakon pobjede nad Karlovcem, krucijalnim trijumfom u jesenskom dijelu sezone, nitko iz vodstva kluba nije došao čestitati u svlačionicu. Za komentar teške situacije i subotnjeg nesvakidašnjeg bojkota pitali smo klupskog dopredsjednika Željka Dulibića.

- Njihov potez je svakako legitiman, rekao bih i kulturan. To je njihovo pravo, i to im nitko ne osporava. Kao ni činjenicu da im klub duguje sada već pozamašne iznose. Neću biti originalan kada kažem da Uprava kluba ne sjedi mirno, i da se ne miri s ovom situacijom. Predsjednik Pauk je pronašao određena sredstva, igračima bi prošloga tjedna već bilo nešto isplaćeno, makar jedna plaća, dvije. Ali budući je račun kluba blokiran isplata se ne može obaviti. Radi se na deblokadi, predsjednik je duboko angažiran u tome, ja se samo mogu nadati da će se uskoro račun deblokirati, i da ćemo našim igračima napokon moći isplatiti barem manji dio dugovanja - kazao nam je nominalno drugi čovjek kluba.

Doznajemo da su nedavno za isti stol sjeli i čelni ljudi grada, na čelu s gradonačelnikom Antom Županovićem, i vodstvo šibenskog prvoligaša. Nikakav dogovor nije postignut...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 18:22