MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
KAPETAN NA ODLASKU

‘Protiv Osijeka je bila velika sudačka pogreška, a hajdukovcima želimo uzvratiti za nedavne poraze‘

Hajdukovo dijete i sadašnji kapetan Rijeke igra svoje posljednje utakmice u bijelom dresu
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 29. travanj 2021. 19:42

Iako je domaći remi s Osijekom prošlost, nogometaše Rijeke još uvijek muči neiskorišteni kazneni udarac i propuštena prilika za pobjedom. Kapetan Franko Andrijašević kaže:

- Šteta zbog neiskorištenog kaznenog udarca, ali čudi me što taj udarac nije bio ponovljen, izostala je reakcija VAR-a. A to je bila velika sudačka pogreška, zna se dobro, naime, kakva su pravila kod izvođenja kaznenih udaraca. Da sve bude još gore, igrač koji je prije vremena utrčao u kazneni prostor, prvi je i došao do lopte i izbio ju je ispred Murića. Moralo se to pregledati na snimci, nema tu velike mudrosti. Ali, nije ovo bila ni prva, a sigurno nije ni zadnja, ovakva sudačka pogreška - smatra Andrijašević.

Murićevo specifično izvođenje kaznenog udarca, s prilaznim laganim korakom lopti, ovaj put nije uspjelo, Ivušić je sjajno obranio. Jeste li razgovarali poslije o tom načinu izvođenja s Murićem, vi ste kapetan momčadi?

- Nakon što nisam iskoristio kazneni udarac protiv Hajduka, Murke je odlučio izvoditi udarce s bijele točke i do nedjelje je bio uspješan. Ovaj put nije zastao i pričekao vratara, Ivušić je na kraju bio spretniji. A što bih mu mogao reći? Želio je najbolje, znam da mu nije lako, znam kako je meni bilo nakon promašaja s Hajdukom...

image
TEO KAMOV/CROPIX Cropix

Hoće li Murić i dalje izvoditi udarce s bijele točke ili ćete opet vi preuzeti odgovornost?

- Vidjet ćemo, sve je to stvar dogovora na travnjaku. Nemam nikakvih problema s tim, igrač koji se u tom trenutku najbolje osjeća treba izvesti kazneni udarac.

U subotu gostujete na Poljudu.

- Za naše je navijače to najvažnija utakmica sezone, koliko su samo puta rekli da možemo sve izgubiti, ali da moramo pobijediti Hajduk i bit će dobro! Posebna je to utakmica za nas, u borbi smo za treće mjesto i idemo u Split po bodove. Ali, bit će vrlo teško, očekujem neizvjestan derbi, u kojem neće biti favorita. Hajduk nas je dvaput pobijedio ovoga proljeća na Rujevici i pokušat ćemo uzvratiti za te domaće poraze.

Bude li se u vama, kao Hajdukovu djetetu, još uvijek emocije kad istrčite na Poljud u dresu suparničkog kluba?

Čudno prvenstvo

- Uvijek mi je lijepo doći u Split i vidjeti zaposlenike Hajduka koji su već godinama na Poljudu. Drago mi je s njima razgovarati, proveo sam mladost u tom klubu i to se ne može izbrisati, niti zaboraviti. Ali, kad počne utakmica, emocije se gurnu sa strane i dajem sve od sebe za uspjeh kluba u kojem igram. Možda su te emocije bile izraženije na prvim utakmicama protiv Hajduka, tada sam osjećao i veći pritisak, ali vremenom se čovjek navikne igrati protiv njih. Tako da sad više osjećam adrenalinsku emociju zbog derbija i važnosti utakmice, nego zbog spoznaje da igram protiv Hajduka.

Gorica i vi imate podjednako težak raspored do kraja, pa će, po svemu sudeći, o trećoj poziciji odlučivati vaš okršaj na Rujevici u zadnjem kolu?

- Kako sad stvari stoje, najbliži je takav rasplet. No, tko zna što se može dogoditi do kraja? Na ovo čudno prvenstvo još kako utječe ova pandemija, igra se bez gledatelja, raspored je zgusnut, svatko svakoga može pobijediti, svatko može od svakoga izgubiti. Bit će tu još borbe i iznenađujućih rezultata, iako se slažem da bi na kraju mogao odlučivati naš međusobni okršaj. I vjerujem da bismo tada mi bili u prednosti, iako nam tradicija u dvobojima s Goricom baš i ne ide u prilog.

A kakva će biti vaša budućnost? Istječe vam posudba u Rijeci, a ugovor s Gentom veže vas još godinu dana...

- Po svemu sudeći, igram posljednje utakmice za Rijeku. Poznavajući, naime, poslovanje Genta, uvjeren sam da će me povući u Belgiju i pokušat će me pošto-poto prodati u toj mojoj posljednjoj ugovornoj godini. Stoga mogu reći da je gotovo nemoguće očekivati da ću ostati na Rujevici - kaže Andrijašević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 15:33