Matej Mitrović uskoro bi opet mogao koračati zagrebačkim ulicama

 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
POVRATNIK U HNL?

Bivšeg Vatrenog žele čak 3 HR kluba, a najbliži je - Dinamu!? Nije tajna, na Maksimiru ga već dugo ‘ciljaju‘

Bio je želja Modrih već ranije, pričalo se o njemu i prošle godine. Međutim, tada je bio dosta skup
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. lipanj 2022. 18:25

Matej Mitrović, 28-godišnji stoper s 12 nastupa za reprezentaciju, od utorka više nije igrač belgijskog Club Bruggea. Sporazumno je raskinuo ugovor s klubom, slobodan je igrač i mogao bi također doći u Maksimir!

Vijest je to koju su u utorak poslijepodne objavili belgijski mediji, nakon što se Mitrović nije pojavio prvog dana priprema Club Bruggea. Odmah potom stigla je infromacija da hrvatski branič više nije dio momčad, niti kluba i da je slobodan potražiti novu destinaciju. Neki mediji tvrde da je najizgledniji njegov povratak u Hrvatsku, da ga žele čak tri kluba, ali da je među njima najvjerojatniji dolazak u Dinamo. Također, Mitrović ima ponudu s Bliskog istoka i nije isključeno da će tim putem, ali da je dolazak u HNL, posebno u Dinamo, vrlo ozbiljna ideja.

image

Matej Mitrović u reprezentaciji, 2018. godine

RONALD GORSIC/CROPIX

Nisu u Dinamu imuni na Mitrovića, bio je on želja Modrih već ranije, a pričalo se o njemu i prošlog ljeta i zime. Međutim, tada je bio dosta skup, Brugge ga nije želio pustiti ispod dva i pol, tri milijuna eura, iako nije u zadnje vrijeme bio u prvom planu i često se u belgijskim medijima moglo pročitati da s njim 'crno-plavi' ne računaju i da si može potražiti novi klub.

Primjerice, prošle se sezone odigrao tek četiri prvenstvene utakmice, ali zadnju upravo krajem siječnja u sam smiraj prijelaznog roka. U derbiju protiv tada vodećeg Union SG-a Brugge je odigrao 0:0, a kako je trener imao problema sa stoperima Mitrović mu je bio neophodan te je i u siječnju ostao u klubu. Imao je Mitrović i dosta problema s ozljedama, one su, zapravo, najviše krive što u trofejnom klubu nije odigrao više od 50 utakmica u četiri godine, od 2018. kad je stigao iz Bešiktaša za ukupno četiri milijuna eura.

Lani mu je klub i produljio ugovor do 2024., međutim, godinu dana kasnije Mitrović odlazi kao slobodan igrač. I kao takav je, naravno, zanimljiv i Dinamu i još nekim našim klubovima, a, bude li njegovo odredište Maksimir mogla bi u zadnjoj liniji Modrih uslijediti prava čistka. Hoće li Mitrović prema HNL-u, Bliskom istoku ili će se pojaviti još neka opcija?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. ožujak 2024 04:34