GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
KOMENTAR ROMEA JOZAKA

‘Dinamo će na kraju slaviti! Ali, osjeća se emocionalna ispražnjenost, a imam i informacije iz svlačionice...‘

‘Modri su pred titulom, ali Hajduk i Dalmacija su se zapalili i to će biti sve jače‘, kaže Jozak.
Piše: Romeo JozakObjavljeno: 09. svibanj 2022. 07:03

Komentar na HNL dan derbija // piše: Romeo Jozak

Dinamo i Hajduk već nekoliko utakmica pokazuju psihološki uzlazni trend u shvaćanju ozbiljnosti kraja prvenstva, neovisno o kiksevima u nekim utakmicama. Osijek je prije dva-tri kola počeo nagovještavati da nešto ne štima u kemiji u klubu, a vidjelo se to po komentarima trenera Nenada Bjelice. Zato ne čudi što su Modri i Bijeli pobjedama 3:0 ostali u igri za naslov prvaka, a Osječani su otpali. Dinamo je golem favorit, 99 posto sam uvjeren da će osvojiti titulu jer kad je stani-pani oni odigraju pravu utakmicu, to će učiniti i u Šibeniku u sljedećem kolu.

Osijek je sam napravio destabilizaciju, a Dinamo je preiskusan i prekarakteran da ne bi ovakav susret doveo na svoj mlin. Hajduk je u sve boljoj formi, brusi se na finale Kupa, a nadomak je vrhu i u prvenstvu. Vraća se na ono što bi trebao značiti u našem nogometu. Protiv Rijeke je bio uvjerljiv već u prvom dijelu, Marko Livaja je bio središnja figura.

image
VOJKO BASIC/CROPIX Cropix

>>>IZVJEŠTAJ I GOLOVE S JADRANSKOG DERBIJA POGLEDAJTE OVDJE<<<

Dinamo je pred novom titulom, ali u ekipi se osjeća velika emocionalna ispražnjenost. Glavni igrači su već nekoliko godina u klubu, prošli su sito i rešeto, veselja i tugovanja, to prazni emocije. Prema informacijama iz svlačionice koje imam, znam da dijelu ekipe nedostaje pravog motiva jer nije lagano stalno pobjeđivati. S druge strane postoji motiv novca jer pojedini bi vani mogli dobiti veće ugovore. Dinamo mora provjeriti svlačionicu i dovesti ekipu do toga da ponovno ima igrače koji grizu i idu prema gore, a ova svlačionica s emocijama ide prema dolje. Ne s rezultatima, nego emocijama, a to nije dobro na duge staze.

Modrima treba nova priča da bi bili konkurentni i u Europi i u HNL-u jer Hajduk i Dalmacija su se zapalili i to će biti sve jače. Drago mi je to kao Hrvatu, iako sam kao dinamovac sretan što je Dinamo prvi.

Ante Čačić je u završnici sezone donio psihološki pomak, promjena na klupi je bila dobrodošao šok, a o tome treba li Dinamu novi trener strateška je odluka i valja pričekati kraj sezone. Volio bih da Dinamo ima europski mentalitet i da se odluke donose hladne glave jer biranje trenera ne smije biti pod utjecajem je li jednu utakmicu dobio ili izgubio 3:0. Dinamo ima krasan imidž vani, golem je magnet za jako veliki broj kvalitetnih igrača u svijetu i na taj način treba graditi svoju budućnost. Zavrjeđuje puno više.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

>>>IZVJEŠTAJ I GOLOVE S UTAKMICE DINAMO - OSIJEK POGLEDAJTE OVDJE<<<

U utakmici Dinama i Osijeka vidjelo se da vodeći igrači imaju želju da se izbore za reprezentaciju, tako i Bruno Petković koji je odigrao dvije odlične asistencije, a legitiman je kandidat za nacionalnu vrstu jer takvih prvih špica nema puno u svijetu, što se tiče građe i tehnike. Osim što je njegov karakter toplo-hladno. Dinamo je zreliji, mudriji, išao mu je u prilog i crveni karton. Dobro su se zbrojili nakon toga, ubrzali loptu i mogli zabiti pet komada. To je bila rutinska priča.

Ne razumijem autogol koji su si sami dali u Osijeku s rušenjem atmosfere. Bojim se da će to imati posljedice na ljetni prijelazni rok. Pitam se ima li Bjelica nešto u ruci pa traži odstupnicu. Ako ne postoje skriveni ciljevi njega ili Uprave, onda su si zabili dječji autogol.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 20:42