NENAD OPACAK/CROPIX Cropix
OKRŠAJ U KRANJČEVIĆEVOJ

Dinamov trener najavio posljednji jesenski izazov, evo tko bi trebao uskočiti umjesto kartoniranog dvojca

Ususret nedjeljnom okršaju Hrvatskog dragovoljca i Dinama oglasio se trener Modrih...
Piše: Nikola Lipovac/JLObjavljeno: 18. prosinac 2021. 14:42

Dinamo završava nogometnu jesen 10 tramvajskih stanica udaljenim gostovanjem u Kranjčevićevoj, koju pamti po lošem zbog prošlomjesečnog poraza od Lokomotive i neiskorištenog Petkovićeva kaznenog udarca, od VAR-a poništenog pogotka za izjednačenje...

No, sad je domaćin Hrvatski dragovoljac, koji je dalekog 23. srpnja pobijeđen 4-0, dočim je u Maksimiru 3. listopada završilo 8-0 za hrvatskog prvaka. I dalje u plavom kadru nema Čopa i Dilavera, a zbog crvenih kartona u Puli Theophile-Catherinea i Petkovića.

- Potrošnja je velika, nakon zadnjeg treninga ćemo procijeniti tko je u kakvo stanju i tko konkurira - kazao je Željko Kopić, kojem je ovo posljednja utakmica na klupi "modrih" u statusu v.d. Nakon nje bi se trebalo znati hoće li Kopić postati trener ili se vratiti na čelo omladinske škole i prepustiti mjesto Sergeju Jakiroviću. Trećih kandidata zasad nema.

Dinamo nakon poraza od Hajduka nije primio gol. West Ham (1-0), Slaven Belupo (3-0) i Istra 1961 (2-0).

- Sigurno nas to veseli, jer iako gledamo na to da igramo napadački nogomet, defenzivna stabilnost je ono što je u modernom nogometu jako bitan segment igre. Bilo da se radi o reakciji na izgubljenu loptu, bilo o osnovnoj postavci u fazi obrane, dečki to stvarno jako dobro odrađuju i s time sam zadovoljan.

Vraćanjem na pobjednički rezultatski kolosijek poboljšalo se i ozračje u plavoj svlačionici, a premda ne ovisi sam o sebi, novom pobjedom Dinamo čak može i do "jesenskog naslova".

- Zadovoljan sam sa zadnje tri utakmice, bilo je puno dobrih stvari, no sigurno postoji i puno prostora za napredak u određenim segmentima igre. Jedini fokus i meni i momčadi je na nedjeljnoj utakmici, da ne razmišljamo o rezultatima konkurenata i slično. Jest da je Dragovoljac posljednji na tablici, ali odigrali su Sigećani dobrih, kvalitetnih utakmica. Poštujemo svakog suparnika, ali vjerujemo u sebe i svoje sposobnosti i kvalitete te ćemo napraviti sve da pobijedimo.

HD ima samo sedam bodova, no opasno je razmišljati tako da je pobjeda "upisana unaprijed".

- U nekim trenucima kad su im se utakmice lomile otišle su na kontra stranu, no to ništa ne mijenja nama u pripremi. Onih 11 koji startaju i ostali na klupi moraju biti maksimalno angažirani i motivirani da bismo kvalitetnim pristupom i igrom došli do tri boda. Napravit ćemo sve da se od prve minute nametnemo, s pravim gardom i energijom pa da usmjerimo nadmetanje u smjeru kojem želimo.

Sustav igre vjerojatno ostaje 3-5-2, umjesto Theophile-Catherinea očekuje se nastup Lauritsena, dok Andrić ostaje prvi izbor za napadački tandem s Oršićem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 15:12