GORAN MEHKEK Cropix
STRAHONJA TVRDI

Dojmovi dobri, ali bilo je propusta! Stranac se nije snašao, a Osijeku je trebao biti dosuđen jedanaesterac

Utakmica koja se pratila s posebnom pozornošću bila je ona između Varaždina i Gorice koju je sudio stranac
Piše: SNObjavljeno: 05. rujan 2022. 21:06

Kao i svakog ponedjeljka u HRT-ovoj emisiji Stadion sudački ekspert Mario Strahonja analizirao je utakmice prethodno odigranog kola. Ovog puta u fokusu je bio derbi između Dinama i Rijeke (3:1) koji je odigran još u petak, a okršaj na Maksimiru sudio je Igor Pajač kojeg je Strahonja pohvalio za dobro odrađeni posao.

- Utakmica nije bila teška za suđenje. Pajač je sudac koji je ušao u dobru formu. Međunarodni sudac koji samo može biti još bolji.

U najzanimljivijoj utakmici 8. kola sudarili su se Hajduk i Slaven Belupo u kojoj su Bijeli na Poljudu nadigrali veliko iznenađenje prvenstva i odnijeli pobjedu 5:1. Utakmicu je sudio Fran Jović, a jedini ‘sporni‘ trenutak bio je pogodak Hoxhe.

- Hoxha se nije nalazio u zaleđu, ruka je bila izvan linije, ali ona ne spada u kategoriju. Ovo je potpuno ispravna pozicija napadača i ispravna odluka. Jović je vrlo dobro sudio utakmicu i s pravom od njega očekujemo dobro suđenje u grupnoj fazi Europske i Konferencijske lige - rekao je Strahonja.

Osijek i Šibenik odigrali su bez pobjednika (1:1), a glavni sudac utakmice bio je Duje Strukan. Izdvojena je jedna situacija iz 19. minute kada je Fiolić pao u kaznenom prostoru, ali nije dosuđen jedanaesterac.

- B‭io je blizu ovoj situaciji, ali mišljenja sam da je igrač Osijeka prije došao do lopte, ovdje je bilo elemenata za kazneni udarac.

Utakmica koja se pratila s posebnom pozornošću bila je ona između Varaždina i Gorice (2:1) koju je po prvi puta u povijesti HNL-a sudio jedan stranac, a riječ je o Radoslavu Gidženovu koji je stigao iz Bugarske i u susretu pokazao dva crvena kartona.

- Nije me impresionirao, ne kažem da je loš sudac, ali nije se snašao. U prvom dijelu se jasno vidi da je branič povlačio igrača i to je trebao biti čisti jedanaesterac.

U 74. minuti Šego je zbog udaranja dobio crveni karton.

- Tu se vidi da on ne osjeća temperaturu druge lige u kojoj sudi. Vidi se pokušaj Šege za udarcem, ali po svim smjernicama Uefe ovo je žuti karton.

U 93. minuti isključen je Deni Jurić.

- Isključen je na temelju druge opomene, svaki prekrašaj možda i ima neku težinu za karton. Ali tu smo dojma da je ovo plod kontinuiranih sitnih prekršaja tijekom čitave utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:27