Marko Livaja (u sredini) je postigao jedan od pet golova u ovom kolu

 NIKSA STIPANICEV Cropix
ČAK 3 UTAKMICE BEZ GOLOVA

Dugo smo čekali povratak HNL-a, a onda dobili najneefikasnije kolo sezone. No, daleko je to od neslavnog rekorda

Jesu li zimski uvjeti smetali napadačima ili je stanka trajala predugo, potpuno je nevažno
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 22. siječanj 2023. 22:20

Više od dva mjeseca čekali smo na povratak SuperSport HNL, a onda smo dobili najneefikasnije kolo prvenstva. Daleko od toga da u 18. kolu nije bilo uzbuđenja - dobar derbi su odigrali Osijek i Rijeka, Gorica je otkinula bodove Dinamu, a Hajduk je slomio Šibenik tek u finišu utakmice - ali golgeteri su mirovali.

Čak su tri utakmice ovog kola završile bez golova. Dogodilo se to u susretima između Istre 1961 i Slaven Belupa, Dinama i Gorice te Varaždina i Lokomotive. Osijek i Rijeka su postigli po jedan gol u svojem dvoboju, a najefikasnija utakmica igrala se na Poljudu gdje je Hajduk s 2:1 pobijedio Šibenik.

Ukupno 5 golova je rekord ovog prvenstva koje je do sada bilo iznimno efikasno. Do ovoga samo je jedno kolo završilo s manje od 10 golova - to je bilo u 10. kolu kada je u pet utakmica ‘palo‘ 9 golova. S druge strane rekordno je bilo u 6. kolu u kojem je ukupno palo 19 golova s time da je svaka momčad postigla barem po jeda gol. Slično je bilo i u 8. kolu - i tada je svih 10 momčadi zabilo barem po jedan gol, ali je ukupan zbroj bio nešto manji nego dva kola prije toga - ukupno je bilo 18 golova.

Jesu li zimski uvjeti smetali napadačima ili je stanka trajala predugo potpuno je nevažno, Činjenica je da se nismo imali puno razloga veseliti golovima, ali daleko je to od neslavnog HNL rekorda. Naime, u 10. kolu Prve HNL u sezoni 2015./16. pao je samo jedan gol, a i to je bio autogol. Njega je postigao Branko Vrgoč, a s njim je Lokomotiva slavila protiv Splita.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 10:40