DUJE KLARIC Cropix
DESETORKA POD POVEĆALOM

Hajduk se vratio poput Feniksa, Dinamo napravio reset, Rijeka je nedorečena, a evo tko je najveće razočaranje

Deset hrvatskih prvoligaša stavili smo pod povećalo nakon prvog odigranog kruga
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 09. listopad 2024. 23:52

Nakon prvog odigranog kluba osvrnuli smo se na deset hrvatskih prvoligaša i njihov učinak u domaćem prvenstvu.

HAJDUK ili Feniks

Činilo se da će se raspasti prije Dinama, a onda je pobjeda u Maksimiru sve promijenila. Uskrsnuo je optimizam, bolja atmosfera, sve što je bilo negativno sada je ultra pozitivno.

RIJEKA ili nedorečenost

Promjene u kadru, na klupi, u eurostatusu, stvarale su dojam redimenzioniranja. Za sada rezultat za vrh. Primili samo jedan gol, ali u ofenzivi nedorečeni po pitanju moći. Nejasno što je realni domet.

DINAMO ili resetiranje

Nakon šokova iz Münchena i poraza u ligi, smjena trenera je razdrmala sve živo u Dinamu. Dolazak Bjelice bio je resetiranje i sada se ažuriranje nastavlja kroz natjecateljsku pragmatičnost i težnje rastu forme.

VARAŽDIN ili stabilnost

Ovih 6:5 u golovima tijekom devet utakmica ukazuje na određenu stabilnost, koja se možda nije očekivala na temelju ljetošnjih promjena. Četvrta pozicija obećava ostanak u tim sferama stabilnosti.

ŠIBENIK ili prilagodba

Krenuli su debitantski vrlo uspješno, ali na dužu rutu izgubili su natjecateljski dah. Logično, tek se sada prilagođavaju ritmu SHNL, koji je druga brzina u odnosu na drugu razinu natjecanja.

ISTRA 1961 ili zakočenost

Ponajbolji prvi turnus otkako je Lige 10. Uvjerljiv je dojam da su natjecateljski zakočeni prije svega nelogičnim pristupima vlasnika. Odaju dojam da bi mogli bitno više bez blokada ambicija Vitorije.

OSIJEK ili maglovitost

Realno su najveće razočaranje. Načelno su u procesu stvaranja, ali dojam kojeg odaju na terenu je ipak siromašan. Za sada se ne prepoznaju faktori koji bi osnažili vjeru u dugoročno dobar pravac.

GORICA ili apatičnost

Možda je krivi dojam, ali kao da postoji neka apatičnost u klubu i posljedično u momčadi. Klackalica rezultata ne djeluje obećavajuće u kontekstu bitnog iskoraka odnosno stabiliziranja.

LOKOMOTIVA ili obnova

Nakon godina “mladih” sada su u fazi “starijih”. Dojam je kao da se klub traži u nekom procesu obnove temeljnog okvira dosadašnjih funkcioniranja, a to je afirmacija mlađih za promociju egzistencijalnih transfera.

SL. BELUPO ili komplikacije

Ušli su avanturistički u ligu, promijenili trenera, doveli niz igrača u hodu, a prvi turnus su im dodatno zakomplicirali suci pogrešnim odlukama. Složena je situacija, ali s Kovačevićem i novim igračima djeluje rješivo. (rm)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. listopad 2024 23:53