Ivan Bebek i Marko Livaja

 TOM DUBRAVEC/CROPIX
‘SVJESNI SMO PRITISKA‘

Hoće li Bebek suditi Hajduku i tko o tome odlučuje? Bruno Marić odgovorio na zanimljiv upit

Hoće li suci potpasti pod pritisak, hoće li biti izuzeća u velikoj borbi za naslov prvaka?
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. siječanj 2022. 16:42

Bruno Marić prokomentirao je to što će HNL suce čekati na proljeće. Nikad neizvjesnija polusezona, svaka sudačka odluka bit će pod lupom, suci će nositi veliki pritisak.

- Svjesni smo toga i znamo da bi sudačke odluke mogle utjecati na ovu borbu za naslov i kompletno na sliku HNL-a ove sezone. Zato i jesmo sazvali ovaj sastanak, nazovimo ga druženjem, da svim klubovima predstavimo naše naputke i UEFA-ine naputke, da objasnimo neke naše odluke i neke želje klubova. Svjesni smo pritiska koji će biti na sucima ovog proljeća i stoga nam je cilj pokazati klubovima, medijima, što žele - kazao je Marić.

Naravno, bit će povika na suce, to je nedvojbeno u situaciji kad se četiri kluba bore za naslov. Hoće li suci potpasti pod pritisak, hoće li biti izuzeća, ako će, recimo, Hajduk tražiti da mu ne sudi Ivan Bebek ili ako će Bebek tražiti da ne sudi Hajduku. Iako, poznavajući ga, on to neće tražiti...

- Niti je itko tražio izuzeće, niti itko to može tražiti, niti se ja u to miješam. Ivan Novak je taj koji delegira suce, taj postupak se zna i tko sudi koju utakmicu nije pod mojom osobnom ingerencijom - kazao je Marić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 14:14