Ivica Blažičko

 IVAN KLINDIC/CROPIX
KRAJ JEDNE ERE

Hrvatska nogometna televizija krajem lipnja prestaje s emitiranjem, a Blažičko odlazi u mirovinu...

Televizija posvećena hrvatskom nogometu trajala je od travnja 2016. do lipnja ove godine
Piše: T. Juranović/JLObjavljeno: 22. veljača 2022. 13:05

Malo više od šest godina, stajat će u nekom nekrologu urešenom laudama, trajala je "televizija posvećena hrvatskom nogometu". Od travnja 2016. do, eto, lipnja 2022 godine trajao je i trajat će projekt HNTV-a, kojeg je uz svesrdnu suradnju Davora Šukera pokrenuo Ivica Blažičko.

- Što se mene osobno tiče - u ovim godinama čovjek mora izabrati - hoće li biti ogorčeni cinik kojem baš ništa ne valja, pljuckati s komentatorskih visina i polako tonuti prema penziji uz pomoć stimulanata, ili će pokušati nešto graditi, raditi, tražiti dobro, pohvaliti, istaknuti, veseliti se uspjesima. Moj je odabir ova druga opcija - kazao je tada u intervjuu za SN "spiritus movens" cijelog projekta.

Do danas, HNTV je izgradio sustav i donio primarno drugoligaške i futsal utakmice na nacionalni program te postavio nekoliko novih, mladih TV-lica pred kojima je budućnost. Sada, eto, saznajemo da 30. lipnja HNTV ide u povijest, a Ivica Blažičko u - penziju.

Što je i bilo jasno onoga časa kada je HNS potpisao novi ugovor o TV pravima, temeljem kojega je odabrao ponudu Hrvatskog Telekoma, koja je s iznosom od devet milijuna eura po godini bila najizdašnija. Po njoj će u četiri godine, koliko je predviđeno trajanje ugovora, HT za pripadajuća TV prava uplatiti HNS-u 36 milijuna eura. Zasad se još uvijek sa sigurnošću ne zna na kojim će se kanalima moći gledati HNL, no najvjerojatnije će se raditi o novooformljenom kanalu na Areni, uz veliki povratak HNL-a na HTV, uz posebnu emisiju i jednu utakmicu u direktnom prijenosu po kolu.

Sve to sugeriralo je da za HNTV nema mjesta. A čak i otkazivanja nekih emisija tijekom prošlih mjeseci mogle su sugerirati da HNTV ide prema svome kraju.

Ujedno, prihvaćena je ponuda SuperSporta za medijska prava u iznosu od 1,5 milijuna eura po natjecateljskoj godini za sponzorska prava te 500.000 eura po natjecateljskoj godini za prava klađenja. Ukupno, HNS je za televizijska i medijska prava osigurao 44 milijuna eura u naredne četiri godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 17:05