Marijan Kustić je zadovoljan novim ugovorom

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PRODANA TV PRAVA

Hrvatski nogometni savez potpisao najunosniji ugovor u povijesti: ‘Podižemo vrijednost i kvalitetu lige‘

Ugovor vrijedan 44 milijuna eura potpisan je na razdoblje do 2022./23. do kraja 2025./26.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. svibanj 2022. 12:23

Hrvatski nogometni savez je potpisao ugovor sa Hrvatskim Telekomom i SuperSportom koji su otkupili prava za Hrvatsku nogometnu ligu na iduće četiri godine. Na svečano potpisivanje došli su članovi Izvršnog odbora Saveza, izbornik Zlatko Dalić, tehnički direktor Stipe Pletikosa i predstavnici većine klubova, kao i predstavnici HT-a i SuperSporta.

"Radi li se o najvažnijem potpisu otkada sam predsjednik Saveza? Ovime ćemo podići kvalitetu lige i natjecanja, te vrijednost lige. Prije godinu, dvije je bilo dosta sumnje, ali se naš put pokazao ispravnim", rekao je predsjednik Saveza Marijan Kustić.

Ugovor je potpisan na razdoblje do sezone 2022./23. do kraja sezone 2025./26., a riječ je o najvrjednijem ugovoru u povijesti hrvatskog klupskog nogometa. HT će u četiri godine uložiti 36 milijuna eura, dok će SuperSport za marketinška prava na klađenje uložiti još osam milijuna eura pa će tako Savez uprihoditi 44 milijuna eura u četiri godine.

"Ovo je osnova za razvoj hrvatskih klubova. Jedva čekam da moj sin zaigra za jedan od klubova iz HNL-a", rekao je predsjednik uprave HT-a Kostas Nebis, a izvršni direktor HNS-a Tomislav Svetina istaknuo da je riječ o povijesnom ugovoru:

"Hrvatski su klubovi doveli do toga da se prepozna kvaliteta hrvatskog nogometa i da dođu partneri, a HNS je svemu doprinio ulaganjima u manje klubove i infrastrukturu što je dovelo do povećanja kvalitete, a to su prepoznali drugi. Ovo je zamašnjak da lokalna samouprava i klubovi prepoznaju što to znači za infrastrukturu", rekao je Svetina pa dodao:

"HNS nastavlja ulagati u hrvatski nogomet, a pozivamo i državu i lokalne samouprave da pomognu i podeže, prije svega, poboljšavanje infrastrukture. Žao mi je da ovdje nije Oleg Šimić. Umro je prije tri dana, a puno je napravio za razvoj hrvatskog nogometa."

Član uprave SuperSporta Radim Haluza je zaključio kako Hrvati HNL prate i više od Lige prvaka ili engleskog Premiershipa te tako pojasnio ulaganje u domaće prvenstvo.

"Nogomet je najpopularniji, najvažniji i najpraćeniji sport u Hrvatskoj, a Prva liga se i kod gledatelja i kod naših igrača pokazuje jednako praćenom i važnom kao najjača nogometna natjecanja na svijetu poput Lige prvaka. Zato nas istinski raduje što smo danas potpisali ovako vrijedan ugovor koji će našem nogometu omogućiti nastavak rasta koji je vidljiv po svim kriterijima. Kao tržišni lideri, ponosni smo što ćemo svojim igračima omogućiti najkvalitetniji sadržaj", rekao je član Haluza, a drugi član uprave Goran Đurić dodao:

"Ponosni smo što je SuperSport postao direktan partner hrvatskog nogometa, u koji smo i prije značajno ulagali. Vjerujem da se svi slažemo kako naša nogometna liga nije nikad bila zanimljivija, a uvjereni smo kako će ovaj ugovor omogućiti daljnji razvoj klubova i domaćih natjecanja. Zahvaljujem HNS-u na povjerenju te se istinski radujemo raditi, zajedno sa Savezom i Hrvatskim Telekomom, na daljnjem marketinškom, komercijalnom i medijskom razvoju domaćeg nogometa."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 16:43