Zagreb, 070424.
Stadion Maksimir.
SuperSport HNL, 29.kolo, seniori, utakmica: GNK Dinamo - NK Istra 1961.
Na fotografiji: Igor Pajac.

 DAMIR KRAJAC Cropix
ZAVRŠENA SEZONA

Igor Pajač odšepao s terena na Maksimiru: Obnovljena je stara ozljeda, evo koliko dugo neće na teren

U bližoj povijesti, Maksimir je u još dva navrata svjedočio sličnim situacijama poput nedjeljne
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 08. travanj 2024. 14:10

Nesvakidašnja situacija dogodila se u 73. minuti utakmice Dinamo – Istra. Glavni sudac Igor Pajač, naime, prekinuo je igru i – zatražio zamjenu!? Pajač je šepajući napustio travnjak, pa je posljednjih 20-ak minuta otfućkao do tada četvrti sudac, Zdenko Lovrić.

Doznali smo poslije utakmice da je Pajač obnovio ozljedu koljena. Jesenas je, naime, također imao problema s meniskom i pokušao je konzervativnom terapijom zaliječititu ozljedu. No, koljeno u nedjelju nije izdržalo i Pajač je morao napustiti travnjak. Nakon liječničkih pregleda odlučit će se hoće li ovaj put operativnim zahvatom rješavati probleme s koljenom.

Po svemu sudeći, za ovoga 38-godišnjeg suca iz Orešja Donjeg (pokraj Sv. Ivana Zeline) sezona je završena. Barem na travnjaku, jer mogao bi do kraja prvenstva tijekom oporavka biti delegiran kao VAR sudac.

U bližoj povijesti, Maksimir je u još dva navrata svjedočio sličnim situacijama poput nedjeljne. Vrijedni i pouzdani Dinamov kroničar, Miroslav Tomašević, ponudio nam je tako podatak da je na utakmici osmine finala Kupa, Dinamo – Zadar, u listopadu 2012. godine, sudac Ivo Krečak u 78. minuti morao prepustiti svoje mjesto na travnjaku četvrtom sucu Marku Matocu. Bila je to znamenita utakmica u kojoj je Zadar senzacionalnim rezultatskim preokretom izborio plasman u četvrtfinale. Dinamo je, podsjetimo, zgodicima Beqiraja i Čopa poveo 2:0, no ondašnji zadarski tinejdžer Perica s dva je pogotka donio gostima produžetke, u kojima je Ivančić još jednom zatresao plavu mrežu i Zadar je dohvatio 3:2 pobjedu.

A drugi put kad je zbog ozljede bio zamijenjen sudac dogodilo se na prijateljskom ogledu Dinamo – Krško (2:0, Andrić je bio dvostruki strijelac) u veljači 2020. godine. U 35. minuti, naime, Frana Jovića zamijenio je Ante Čuljak...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 08:25