Nikola Kalinić nakon zamjene

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
ANALIZA DEBIJA

Kalinić je bio onakav kakvim ga pamtimo iz dana u Dnjipru i Fiorentini, Simić i Subašić za povijest!

Kako je sam rekao "nisam mislio na Juventus, u glavi mi je bio Belupo". I to se osjetilo na terenu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. veljača 2022. 20:08

Nikola Kalinić odigrao je povratničkih 75 minuta u pobjedi Hajduka nad Belupom. U statističkim rubrikama ostat će upisana asistencija, a pritom će svi oni koji su gledali utakmicu upamtiti i sjajan šut koji je još bolje skinuo vratar Sušak sredinom prvog dijela.

Kalinić je u utakmicu ušao iznimno koncentrirano. Kako je sam rekao na predstavljanju "nisam mislio na Juventus, u glavi mi je bio Belupo" i to se osjetilo na terenu. Pružio je kvalitetno izdanje. Čvrst u dvobojima, Kalinić kakvog pamtimo iz najboljih dana u Dnjipru i Fiorentini. Igra leđima golu njegov je forte, Belupo je zaista u tom segmentu bio nedorastao suparnik za Kalinićevo postavljanje.

Stoper na leđima? Za Kalinića to nije nikakav problem, dapače, igra u tom segmentu bit će jak adut Hajduka u situacijama kada Bijeli budu trebali probijati suparničke bedeme. Jer, kada se Kalinić postavi na vrhu kaznenog prostora, rijetki će mu uzimati loptu, a centarfor Bijelih uvijek ima mogućnost odložiti loptu ili izboriti prekršaj.

Prvi pogodak Hajduka stigao je nakon asistencije Kalinića i suradnje sa Livajom. Kalinić je dobio loptu u sredini terena, odmah uočio Sahitija u trku i manirom playmakera poslao u prostor za hitrog krilnog napadača koji je dodavanje pretvorio u pogodak. Kalinić se inače tijekom utakmica najčešće nalazio na poziciji središnjeg napadača, dok je Livaja kružio, odlazio na obje krilne pozicije. Kalinić je klasična devetka, a Livaja je uz njega.

Pogledajte asistenciju Kalinića za Sahitija:

Jednom je Livaji spustio loptu za "škarice" krajem prvog dijela. Nismo u prvoj utakmici ni očekivali da će Kalinić i Livaja odigrati simultanku, dapače, njihova nazočnost je otvorila prostor drugima, primarno Sahitiju. Uostalom, Hajduk je u prvom dijelu dvoboja sa Belupom stvorio puno više prilika nego li je to bio slučaj u susretima sa Šibenikom i Goricom.

Stroj za golove Livaja nastavio je seriju, 10 su Bijeli već potpisali ovog proljeća, a Kalinić je tek došao. Protiv Belupa je potvrdio je da će biti velika opasnost za suparničke obrane koje odsad moraju paziti na Livajine nepredvidljive koridore te Kalinićevu snagu u igri leđima golu i spretnost u kaznenom prostoru. Imaju se navijači Bijelih čemuz radovati.

SIMIĆ I SUBAŠIĆ ZA POVIJEST

Stefan Simić je ušao u završnici dvoboja i pritom zajedno sa Danijelom Subašićem ispisao povijet. Obojica su prije 11 godina igrali u dvoboju Hajduka i Slavije (0:2) na dan proslave 100. rođendana splitskog kluba na Poljudu. Subašić je i tada branio za Hajduk, a Simić je sa 16 godina igrao za Slaviju.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

Kalinić: Hvala navijačima, odužit ću im se na terenu

- Bilo je lijepo nakon toliko godina vratiti se u svoj grad i klub kojega volim, za kojega navijam. Na početku mi je bilo malo i čudno, vratili su mi se dani kad sam tu trenirao kao dijete. Hvala Bogu, pobijedili smo i to je najvažnije. Sigurno da smo dominirali i bili bolji u svim segmentima igre. Zasluženo smo pobijedili. Sljedeći vikend nas isto čeka teška utakmica, moramo nastaviti s pozitivnim nizom. Osobno? Dobro sam se osjećao, iako su me drugo poluvrijeme počeli hvatati grčevi. Razlog je što neko vrijeme nisam igrao zbog ozljede. Ukupno sam zadovoljan, najvažnija su tri boda, ali mislim da možemo biti i bolji. Navijači? Srce mi je bilo veliko "k'o kuća" kada sam čuo pljesak s tribina. Hvala navijačima što su mi priredili ovakvu dobrodošlicu, a ja ću im se odužiti na terenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 03:25