Zrinski Osječko 1664

 IVAN PERIC Cropix
ŽELE U HNL

Klub je postao apsolutna senzacija hrvatskih travnjaka: ‘Ovo je viši rang, a naš cilj od početka je jasan‘

‘Razgovarao sam s trenerom i najbitnije mi je dobiti njegovo povjerenje‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 10. studeni 2023. 10:41

Premijeru u drugom rangu Hrvatskog nogometa otvorili su s tri pobjede u nizu i tako već u startu postali hit prvenstva. A onda je uspjeh samo nastavio rasti. U 13. kolu ‘‘preplivali‘‘ su Jarun (1:0) i samostalno zasjeli na vrh ljestvice, ostavivši dojučerašnjeg prvoligaša Šibenika na dva boda zaostatka. Zrinski Osječko 1664 je tako četiri kola prije zimske pauze napravio ogroman korak prema svojim još većim ambicijama, kupio srca kibica pratitelja niželigaškog nogometa, a na tržište predstavio niz talentiranih igrača.

Jedan od mnogih je 18-godišnji krilni napadač iz Donjeg Miholjca Petar Korov koji uživa u povjerenju trenera Igora Budiše. Startao je u svih 13 prvenstvenih utakmica, a Vukovar, BSK i Croatia Zmijavci redom su bili žrtve protiv kojih je Korov poentirao.

- Naravno da smo zadovoljni s tablicom, ali od početka sezone je to bio naš cilj. Predsjednik kluba Ivan Komak je rekao da je to ono čemu težimo i da ćemo to ostvarit. Očito je da uz našu dobru igru dolaze i dobri rezultati, sad samo treba tako nastaviti - započeo je Korov koji je nogometno školovanje prošao u NK Osijeku gdje je prošao sve mlađe kategorije (do juniora), a onda otišao u nogometni pogon osnovan od strane Petra Krpana i Marka Babića, dvojice bivših hrvatskih nogometnih reprezentativaca pod nazivom Akademija Krpan & Babić.

Zanimljivo Korovu je tamo trener bio aktualni trener Zrinskog Igor Budiša pa se dvojac dobro poznaje još iz tih dana, a nakon što je u Zrinski došao na probu, zadovoljio je kriterije i trenutno puni drugu sezonu u redovima ovog drugoligaša.

U prošloj je sezoni priliku čekao s klupe, ali i tada se pokazao kao bitna karika u nekim trenucima. U napetoj završnici sezone vezao je dvije utakmice u kojima je kao spasitelj ušao s klupe i donio Zrinskom važne bodove u borbi za doigravanje. Najprije u dvoboju s Bjelovarom, a onda kolo kasnije protiv Jadrana iz Ploča. Ima povjerenje stožera i kao jedan od najmlađih u ekipi, ordinira napadom svoje momčadi.

- Puno mi znači minutaža. Razgovarao sam i s trenerom da je najbitnije nama mladim igračima to povjerenje. Naravno, kad si tek novi među seniorima čekaš priliku s klupe, kao što ste i sami rekli zabio sam te neke važne golove, ali puno bolje se sada osjećam kao član, kao netko tko doprinosi tom rezultatu, pogotovo jer sam svaku počeo od početka, a klub se nalazi u samom vrhu.

Kolika je zaista razlika između treće i druge lige?

- Osjeti se razlika, ovo je ipak viši rang nogometa. Postoji niz boljih individualnih igrača koji su igrali prve lige, pogotovo protiv Šibenika recimo kada smo igrali, osjeti se razlika. Ja sam siguran da s ekipom od prošle sezone ne bismo mogli tako konkurirati. Predsjednik je doveo puno novih igrača i pojačanja tako da je samim time i lakše igrati. Naravno, ostali jesu neki od lani, ali bila su potrebna pojačanja. Došli su brojni iskusni igrači, Dominik Dogan je najbolji strijelac lige (devet golova) bez njegovih golova ne bismo bili u samom vrhu, ali mislim da smo svi kao ekipa jako dobro kliknuli. Dobro se uklopio kostur momčadi koji je ostao od prošle sezone uz brojna nova lica u svlačionici.

Nagrada za Korova stigla je u drugom kolu kad je protiv Vukovara 1991. ponio nagradu za igrača kola. U tom je dvoboju Zrinski slavio u gostima kod Vukovara 1991 (2:1), a Korov je postigao gol za 2:0, ispostavilo se kasnije, pobjedonosni pogodak.

- Ne volim isticati pojedinca, općenito smo tu odigrali dobru utakmicu. Postigli smo dva gola u prvom poluvremenu, a sad svaki put netko ispadne u prvom planu. Tad sam bio ja, iduću je bio netko drugi. Bitno da smo prvi na tablici, i bilo bi lijepo da se još odlijepimo malo.

Je li to za sada najdraža utakmica u sezoni?

- Uf, sad ste me ulovili ha, ha. Pa jako je bila bitna ta utakmica s Vukovarom, da. Jesmo mi prvenstvo otvorili pobjedom kod Jaruna, ali na papiru smo bili autsajderi. Došli smo u goste ekipi koja ima kvalitetu za najviši rang i koja je već dugo tu, u vrhu. Nakon toga su nas sve više počeli primjećivati i shvatili da su naše namjere, ozbiljne - dodaje Korov koji je u 2023. godini postigao još jedan uspjeh.

Naime, klub je za potrebe igranja druge lige nakon četiri kola iz Čepina preselio na bivši dom NK Osijeka, Gradski vrt. Minimalnu pobjedu u susjedskom derbiju protiv BSK-a donio je upravo Korov golom u 10. minuti, i tako ušao u povijest kao prvi strijelac za Zrinski u novom domu.

- Pogotovo mi je to lijepo jer sam devet godina igrao u mlađim kategorijama Osijeka, sve do juniora. Znači mi što igramo tamo, naravno lijep je stadion i jako mi je drago da nam je predsjednik Komak to omogućio - zaključio je Korov koji kao osobnu ambiciju, ali i ambiciju kluba ističe napredak na tablici. Zrinski ne zna za poraz još od rujna, a cilj im je zaključiti polusezonu prvim mjestom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. travanj 2024 07:58