Derbi kolo uskoro počinje!

 SUPERSPORTSKE
SUPERFANTASY HNL

Kolo velikih derbija koje je pred nama moglo bi odrediti prvaka HNL-a

Posloži svoju SuperSportske HNL fantasy momčad do početka prvog dvoboja kola.
Piše: PromoObjavljeno: 06. svibanj 2022. 16:45

Uzbuđenja u omiljenom nam HNL-u su dosegla vrhunac, a ovakvu neizvjesnost u borbi za naslov svi ljubitelji hrvatskog klupskog nogometa odavno ne pamte. Prošlotjednim kiksevima Dinama i Osijeka i očekivanom pobjedom Hajduka nad novim starim drugoligašem Dragovoljcem borba za naslov ostala je utroje.

Pred nama je posljednje ‘derbi kolo’ u kojem se ‘Velika četvorka’ sastaje međusobno pa tako aktualni prvak Dinamo na Maksimiru dočekuje konkurenta u borbi za titulu Osijek, dok će na Rujevici Riječani nastojati nastaviti pozitivnu seriju i svladati Hajduk te si osigurati psihološku prednost pred finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u kojem se isti suparnici 26. svibnja sastaju na Poljudu.

Kolo danas u Kranjčevićevoj otvaraju Hrvatski Dragovoljac i Slaven Belupo u utakmici bez prevelikih uloga. ‘Crno-plavi iz Sigeta’ se na njihovu žalost nakon samo jedne sezone vraćaju u 2. ligu, dok su Koprivničani prebrinuli sve brige oko ostanka, uz velike šanse da ostanu i na kraju sezone na 7. mjestu koje trenutno zauzimaju na tablici. Dragovoljci u ovaj dvoboj ulaze bez suspendiranih Admira Bristrića i Marka Brtana koje su akumulirani kartoni izbacili iz kombinacija trenera Tadića, dok trener Belupo nema izostanaka u svom kadru.

Subotnji program započinju Gorica i Lokomotiva, ekipe koje su smještene tik do ‘Velike četvorke’ koje se u izravnom dvoboju bore za osiguravanje 5. mjesta što bi predstavljalo kvalitetan rezultat i za jednu i za drugu ekipu i zadržavanje trenutno statusa. Trener Gorice Toplak ne može računati na napadača Stojanovskog, no svejedno Turopoljci imaju puno aduta za domaći trijumf. Istovremeno, Lokosi će biti bez standardnog Matea Marića. Lokosi će nakon odlične predstave i boda u prošlom kolu protiv Dinama nastojati s 3 boda praktički zacementirati mjesta tik do najboljih.

Nešto kasnije, u derbiju začelja Istra će uz podršku Demona i ostalih domaćih navijača nastojati svladati u drugoj polusezoni blijedi Šibenik te im prepustiti predzadnju poziciju na ljestvici. Najveći problem za trenera Istre Garciju bit će nadoknaditi super uvjerljivog mladog strijelca Diona Drenu Belju koji nemilosrdno trpa mreže i glavno je napadačko oružje Puljana. Strateg Šibenika Računica nema problema s izostancima te će nastojati pobjedom prekinuti slabe rezultate Šibenika ovoga proljeća.

Nedjelja je uistinu rezervirana za dvije velike poslastice u kojima bi ovisno o rezultatima ili Dinamo mogao praktički staviti jednu ruku na naslov ili bi se sve moglo dodatno zacementirati u slučaju gostujućih trijumfa Hajduka i Osijek.

U ‘Jadranskom derbiju’ sučelit će se četiri vrhunska strijelca, kod domaćina Drmić i Vučkić, dok su splitski ofenzivni aduti povratnici nakon suspenzije zbog 3 žuta kartona - Livaja i Kalinić. S jedne strane, Rijeka će nastojati pokazati da je prošli derbi na Rujevici nezasluženo otišao na splitsku stranu te pomrsiti Splićanima snove o naslovu prvaka. S druge strane, Hajdukovce jedino pobjeda zadržava u šansi da na kraju sezone nakon punih 17 godina kao prvi prođu kroz cilj i okite se toliko željenim naslovom prvaka.

Dinamo će uz veliku podršku BBB-a i svojih navijača nastojati u 4. međusobnom dvoboju s Osječanima ove sezone doći do 2. pobjede kojom bi ‘Bijelo-plave’ izbacio iz utrke za naslovom, a sebi gotovo osigurao novi naslov i potvrdu da su i dalje dominantna snaga u Hrvatskoj.

Ono što je bitno za trenere sva 4 kluba pred ove derbije je da nema suspendiranih igrača te će u ove ključne okršaje moći ući s praktički najjačim snagama.

Sad svaki pravi fantasysta ima sve informacije koje su mu potrebne da sastavi brutalnu SuperSportske HNL fantasy momčad, pa je sastavi i ti i uživaj u neizvjesnom i superkvalitetnom HNL-u!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 00:10