David Čolina i Arijan Ademi

 MARKO TODOROV Cropix
NEMA ODMORA

Ludi raspored HR nogometa nakon stanke za reprezentaciju, dogovoren novi termin derbija Hajduka i Dinama!

Vrlo je vjerojatno da će Zagrepčani zatražiti odgodu jedne prvenstvene utakmice, zna se i koje...
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 19. rujan 2022. 06:02

Nakon nedjeljnih dvoboja 10. kola HNL-a slijedi dvotjedna reprezentativna stanka. Potom će se, do 12. studenoga, odigrati još sedam prvenstvenih kola, tada se prvenstvo prekida zbog SP u Kataru, lopta će na domaćim travnjacima mirovati više od dva mjeseca. Točnije, do 21. siječnja sljedeće godine, kad će na rasporedu biti 18. kolo HNL-a i tom će natjecateljskom “rundom” istodobno biti zaokružena i polovina prvenstvene utrke.

Gust promet

Što nas, dakle, očekuje u listopadu? Odigrat će se pet prvenstvenih kola, a na rasporedu su i dvoboji šesnaestine finala Kupa. Pred Dinamovim su nogometašima, k tome, u listopadu još tri utakmice u Ligi prvaka, pa ćemo vidjeti hoće li možda Zagrepčani zatražiti i odgodu nekog domaćeg dvoboja. Podsjetimo da Dinamo dosad nije odgađao prvenstvene utakmice zbog europskih nastupa, dok su Rijeka i Hajduk to učinili u ljetnim mjesecima. Zasad nema Dinamova zahtjeva za odgodom neke utakmice, ali sve se može promijeniti...

I to već početkom listopada. Plavi će, naime, sa Salzburgom igrati 5. i 11. listopada, a prije, između i poslije tih okršaja, triput bi trebali nastupiti u domaćem natjecanju – doma protiv Slavena Belupa (1. listopada) i Varaždina (15. listopada), te u Puli s Istrom (8. listopada).

Ne bi čudilo

I površni pogled na datume odigravanja tih utakmica nameće mogućnost da će u Maksimiru razmisliti o odgodi utakmice s Istrom! Jer, u Salzburgu igraju u srijedu, 5. listopada, a u Maksimiru su domaćini austrijskom prvaku u utorak, 11. listopada. Trebali bi, dakle, u samo šest dana odigrati čak tri utakmice! I stoga neće biti iznenađenje zatraži li Dinamo odgodu dvoboja s Istrom, no zasad to nije učinio.

Dan ranije

A u 5. kolu skupine E Lige prvaka Zagrepčani su domaćini Milanu (25. listopada). Tri dana ranije trebali su Plavi igrati derbi s Hajdukom u Splitu, dok četiri dana poslije okršaja s Milanom, 29. listopada, moraju odraditi još jedno teško prvenstveno gostovanje, u Gradskom vrtu s Osijekom! Međutim, dogovoreno je da će se derbi Hajduk – Dinamo pomaknuti za dan ranije, pa će tako splitski okršaj biti na rasporedu u petak, 21. listopada, u 18 sati!

Taj je pomak omogućen spoznajom da će Dinamo i Hajduk svoje obveze u šestanestini finala Kupa odraditi ranije od predviđenog termina. Dinamo će, naime, igrati 27. rujna u Jarmini, a Hajduk će, protiv Tehničara 1974, nastupiti 12. listopada u Cvetkovcu (na pola puta između Ludbrega i Koprivnice). Sve su ostale utakmice šesnaestine finala Kupa na rasporedu 19. listopada.

RASPORED NAKON PAUZE

PAROVI 11. KOLA

(30. IX., 1. i 2. X.)

Varaždin - Istra 1961

Osijek - Lokomotiva

Dinamo - Slaven Belupo

Rijeka - Hajduk

Šibenik - Gorica

PAROVI 12. KOLA

(7., 8. i 9. X.)

Lokomotiva - Šibenik

Istra 1961 - Dinamo

Hajduk - Varaždin

Slaven Belupo - Osijek

Gorica - Rijeka

PAROVI 13. KOLA

(14., 15. i 16. X.)

Dinamo - Varaždin

Gorica - Hajduk

Osijek - Istra 1961

Rijeka - Lokomotiva

Šibenik - Slaven Belupo

PAROVI 14. KOLA

(21., 22. i 23. X.)

Hajduk - Dinamo

Istra 1961 - Šibenik

Lokomotiva - Gorica

Slaven Belupo - Rijeka

Varaždin - Osijek

PAROVI 15. KOLA

(28., 29. i 30. X.)

Gorica - Slaven Belupo

Lokomotiva - Hajduk

Osijek - Dinamo

Rijeka - Istra 1961

Šibenik - Varaždin

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 18:07