FOTO: ROBERT MATIĆ/HAJDUK.HR
Andy Bara za SN

Menadžer otkriva kako je Hajduk pristupio Brekalu: ‘Možda ti je čudan ovaj poziv...‘

‘Da ne bude zabune, prihvatili su potpuno iste uvjete koje bi Josip imao u Dinamu‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. siječanj 2024. 20:09

Josip Brekalo je igrač Hajduka, a trebao je postati igrač Dinama. Čuli smo razne verzije zašto je tako završilo. Ovoga smo tjedna na tu temu popričali s njegovim menadžerom Andyjem Barom, priupitali smo ga kako se odvijala priča oko Brekalovog dolaska u bijeli dom.

- U Dinamu najbolje znaju zašto Brekalo nije došao u Maksimir. Niti je Hajduk želio bilo kakve probleme s Dinamom. Kad se vidjelo da Josip neće u Dinamo, tek se onda javio Hajduk. Rekli su Josipu: “Možda ti je čudan ovaj poziv jer si dijete Dinama, ali idemo Josipe probati skupa, budi kod nas tih četiri mjeseca, treba nam igrač kao ti, a tebi može pomoći da zaigraš za reprezentaciju na Europskom prvenstvu, svima može biti dobro. Nama treba ta pozicija, tebi trebaju utakmice, razmisli, vidi...” To je bilo to, vrlo jednostavno. Nema tu nikakvog slučaja, nego jedna čista korektna sportska priča - kazao nam je Bara.

image

Andy Bara

DAMIR KRAJAC Cropix

Veli da je Brekalo napravio sve da dođe u Dinamo...

- Međutim, u Maksimiru treba potražiti odgovore. Kad je Hajduk u pitanju, onda zaista moram kazati da je bilo sve korektno, na vrhunskoj razini. Dok se vrtjela priča oko dolaska Josipa u Dinamo nisu zvali, nisu nikoga kontaktirali, tek kad je sve nestalo oko Dinama, onda su se javili. I da, da ne bude zabune, jer vidim da svašta izlazi u javnost, prihvatili su potpuno iste uvjete koje bi Josip imao u Dinamu. Brekalu ostaje sve isto, a što je Hajduk ispregovarao s Fiorentinom, u to ja ne ulazim. Ali, da nije bilo Hajduka, Brekalo bi morao otići u neki mali klub jer su mu otpale sve opcije dok je čekao Dinamo.

Kaže da nije tu bilo nikakvog inata, bilo čega drugog...

- Nitko na nikoga nije ljut. Pa, ja sam doveo Andrijaševića iz Hajduka u Dinamo. Hajduk ga tad nije trebao, Dinamo jest... Eto, to je to. Pa ga nije trebao Dinamo, pa ga je trebala Rijeka, pa su s njim osvojili naslov prvaka i Kup... Dakle, sve su to sportske, nogometne priče. Ništa drugo - zaključio je Bara.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 14:22