NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
IMPRESIVNA ODŠTETA

Na pomolu novi veliki transfer, ali i težak udarac za momčad! Dinamo bi mogao napustiti jedan od najboljih

Ako ode, bit će to dobra ‘božićnica‘ za klupsku blagajnu, ali i težak udarac za samu momčad
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. prosinac 2021. 09:48

Nije još službeno ni počeo zimski prijelazni rok, a iz Maksimira i oko njega već dopiru neke informacije da bi moglo biti 'veselo'. Naime, dok se već dugo priča o mogućim odlascima Livakovića, Petkovića, Oršića, Tolića, Andrića..., nije nemoguće da prvi ode - Luka Ivanušec.

Naime, njegov menadžer Marko Naletilić već je govorio u medijima da je Ivanušecu ovo vjerojatno zadnja sezona, potvrdio je i nama da su veliki izgledi da Ivanušec idućeg ljeta napravi transfer i ode iz Maksimira. Međutim, iako to nije potvrdio, čuli smo informaciju da nije uopće nemoguće da Ivanušec već u siječnju ode iz Dinama, da postoje vrlo konkretni upiti za njega te da bi uskoro u Maksimir mogla sletjeti i još konkretnija ponuda.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Iako se imena potencijalnih klubova kriju, načuli smo da je najjači interes za hrvatskog reprezentativca iz Engleske, iz Premiershipa! A postoji interes i iz ostalih liga Petice, najviše iz Serie A. A za koliko bi Dinamo mogao prodati Ivanušeca? Po tim informacijama koje kolaju nogometnim eterom, spominje se svota od oko 15 milijuna eura.

Hoće li Ivanušec doista već ove zime otići iz Maksimira ili će ipak čekati ljeto, u ovom trenutku, naravno, nije lako procijeniti, no, ako stvarno ode, bit će to, očito, dobra 'božićnica' za klupsku blagajnu, ali i težak udarac za momčad. Jer, iza Ivanušeca, uz jedno manje dobro razdoblje, jako dobra polusezona. Zabio je pet pogodaka, dodao tome osam asistencija, u mnogim utakmica bio ponajbolji Dinamov igrač, čak i kad nije zabijao ili asistirao.

Ivanušec se u 2021. pretvorio u jednog od ključnih igrača modre momčadi, postao je i reprezentativac. Doduše, u Dinamu, čak i nakon odlaska Lovre Majera, nije dobio stalnu poziciju, igra na krilu, pa malo u sredini, što mu vjerojatno nije baš jako drago, međutim, i u tim je rotacijama uspio iskočiti i nametnuti se kao igrač bez kojega je danas teško zamisliti udarnu Dinamovu momčad. Nedvojbeno bi svota od 15-ak milijuna eura dobro 'legla', međutim, veliki je rizik za sportski rezultat na polusezoni prodati tako bitnog igrača, mišljenja smo da bi u Maksimiru, čak i ako sleti takva 'nemoralna' ponuda za Ivanušeca, ipak trebali pričekati ljeto, jer, teško je u tako kratkom roku pronaći zamjenu, igrača koji će odmah biti pojačanje. Nije čudno što je baš Ivanušec trenutno najtraženiji Dinamov igrač na tržištu.

Podsjetimo, Ivanušec je još dok je igrao u Lokomotivi bio blizu Premiershipa, tada ga je želio dovesti Brentford (sad, navodno, nije u pitanju isti klub), klub poznat po kvalitetnom skautingu, no, tada je ipak presudio poziv iz Maksimira te je Ivanušec prije dvije i pol godine došao u Dinamo dok je trener bio Nenad Bjelica. Prva sezona bila je, na neki način sezona prilagodbe, iako, brzo je Ivanušec zabio i gol Šahtaru u Ligi prvaka. Uskoro je Ivanušec počeo dobijati sve više minuta, pogotovo nakon odlaska Danija Olma, razvijao se onako kako se i očekivalo i u ovoj godini igrao i za Hrvatsku na Euru, Dinamu bio važan u Europi, u još jednom plasmanu u proljeće Europske lige. Bilo je i ljetos govora da bi u smiraj prijelaznog roka mogla za Ivanušeca sletjeti neka ponuda, no, kako su otišli Majer i Jakić, Ivanušecov odlazak nije bio tema, međutim, dođe li sad takav ponuda, tada će se taj transfer sigurno razmatrati. S kakvim epilogom, vidjet ćemo...

U svakom slučaju, Ivanušec je trenutno prvi na izlaznim vratima Maksimira, igrač za kojeg ima najviše interesa na tržištu, i po transfermarktu je s 13,5 milijuna eura, drugi najvrijedniji igrač, iza Livakovića (15 milijuna). Nešto se, nedvojbeno, kuha oko njega, bilo bi za Modre najbolje da ostane do kraja sezone, no, ne bismo se začudili da ode već u siječnju. Prije ostalih Dinamovih 'kapitalaca'...

Dosad je Ivanušec za Dinamo odigrao 109 utakmica, zabio je 19 golova, je li mu ona u Puli bila i zadnja službena u modrom dresu? Susret protiv Hrvatskog dragovoljca propustio je zbog lakše ozljede i odmora.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 22:15