Livaja i Petković

 CROPIX
IZBOR SN-A

Najbolja momčad prvog dijela HNL-a: Petković i Livaja u napadu, u idealnom sastavu i apsolutni hit prvenstva!

Spuštena je zavjesa na prvi dio SuperSport HNL-a, a ovo je najbolja momčad u izboru SN-a
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 15. studeni 2022. 20:57

Dinamo je uvjerljivo prvi, ima šest bodova prednosti ispred Hajduka uz utakmicu manje. Odigrano je 17 kola, ali nepotpuna, ostala su dva neodigrana dvoboja, iz 12. kola između Istra 1961 i Dinama, te posljednje jesenske dionice između Gorice i Varaždina.

Bilo je dosta igrača koji su ove sezone skrenuli pozornost na sebe, kako statistički, tako i dojmom, momčad prvog dijela prvenstva ne predstavlja ultimativno toačn izbor, ali u njemu su se našli igrači koji su najviše puta bili u momčadi kola, s napomenom da spomenute dvije etape nisu uračunate, vjerojatno bi došlo do manjih promjena. Krenimo redom...

image

hnl jesen idealna momčad

HNL JESEN IDEALNA MOMčAD Hnl Jesen Idealna Momčad

Rogić (Šibenik) - među vratarima koji su po dva puta bili u momčadi kola (Ivušić, Zelenika i Čavlina) donio je najviše svojoj momčadi, pet puta njegova mreža ostala je čista.

Awaziem (Hajduk) - tri puta se našao nigerijski stoper u momčadi kola, zanimljivo ne zbog svojeg defenzivnog doprinosa, nego pogodaka kojima je donosio pobjede Splićanima.

Marešić (Istra 1961) - Puljani na čak sedam utakmica utakmica nisu primili pogodak, jedan od najzaslužnijih je austrijski Hrvat koji se tri puta našao u momčadi kola.

D. Perić (Dinamo) - parodoksalna je činjenica da Dinamo samo dva puta nije primio pogodak u prvenstvu, ali unatoč tog podatka ima najmanje primljenih golova, Perić je dva puta bio u momčadi kola.

Oršić (Dinamo) - početak sezone obilježio je Oršić, briljirao je u Europi, ali i prvenstvu, pet puta je stoga završio u momčadi kola, a njegov učinak je na kraju osam pogodaka i sedam asistencija.

Teklić (Varaždin) - da nije bilo potpuno nepotrebnog crvenog kartona u Šibeniku Tonio Teklić sigurno bi zaslužio i više od četiri poziva u momčad kola, svakako osvježenje sezone.

Kleinheisler (Osijek) - premda su Osječani loše otvorili sezonu mađarski reprezentativac nije ni u jednom trenutku podbacio, najbolji je igrač kluba s Drave, također je četiri puta bio u momčadi kola.

Bočkaj (Dinamo) - u Europi je skupljao mrvice, ali je u domaćem prvenstvu bio vrlo dobar, četiri puta se zaslužio naći u momčadi kola, uz učinak od dva gola i pet asistencija.

Erceg (Istra 1961) - Puljani su osvježenje sezone, a jedan od presudnih faktora bio je iskusni Ante Erceg koji je nakon nesretne epizode u Osijeku i ozljede, ponovo pokazao kakav je igrač, četiri puta bio je u momčadi kola.

Petković (Dinamo) - kada igra na svojoj razini centarfor Dinama je prevaga, jesen je odigrao baš tako, vratio se u reprezentaciju, a čak šest puta (najviše od svih) bio je u momčadi kola, strijelac i asistent.

Livaja (Hajduk) - najbolji igrač protekle sezone nastavio je u istom ritmu, Hajduk bez njega nije ista momčad, pet puta se napadač Splićana našao u momčadi kola, prvi je strijelac lige sa 11 pogodak, s Oršićem dijeli vrh među asistentima, a s Petkovićem u redoslijedu za žutu majicu SN-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 23:29