VOJKO BASIC Cropix
HAJDUK IZGUBIO NA POLJUDU

Nikola Kalinić odgovorio kritičarima: ‘Zna Livaja što radi! Bolje i to nego da igra play-station‘

‘Pa ja nikad nisam igrao UEFA natjecanja, jedva čekam!‘, Fossati kao vječno nasmijani optimist...
Piše: Slaven Alfirević/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 21. srpanj 2022. 22:59

Dvojica ozlijeđenih, Nikola Kalinić i Marco Fossati bili su frontmani prve momčadi Hajduka u Makarskoj, dostupni za selfieje, podijelili su mnoge potpise, navijači, a i oni najmlađi uživali su što svojim ljubimcima mogu prići i pitati ih potpis, slikati se s njima, a Nikola i Marco su isto uživali u druženju...

- A evo dobro sam, koliko mogu bit dobro, ozlijeđen sam. Ali, ozljeda ide dobro. Koliko još? Pa recimo dva tjedna – kaže Nikola u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

Hoćete li bit spremni za prvu europsku utakmicu?

- Ne bih htio davat lažnu nadu. Vidjet ćemo. Prije ću bit spreman za revanš, ali optimizam nikad ne treba gubit.

image
VOJKO BASIC Cropix

Kakav je tretman ozljede, lom prsta na nozi?

- Mogu samo vozit biciklu, ne smijem se dizat na prste, ne smijem trčat. Pa sad vi vidite kako je to... Nastojim što više održat se u kondiciji.

Kakav Hajduk vidite?

- Odličan, pobijedili smo u Puli, igrali dobro, važno je dobro startat. Igrali smo dosta dobro.

Treba li pojačanja, što kažete?

- Ne bih se u to miješao, mogu reć da je momčad dosta dobro kompletirana i ovako.

Još kad se i vi vratite, bit će i Livaji lakše?

- Pa da, dobro smo se mi ukomponirali.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Europa?

- Nadam se naravno uspjehu, vjerujem da ćemo to uspjeti, u fokusu nam razmišljanja.

Livaja igra mali balun, što kažete na to?

- Ja nikad nisam bio od toga, ali ako je njemu gušt... Zna on šta radi. Bolje i to nego da igra play-station! – smije se Nikola, dobre volje i pun optimizma. Brzo će se vratit.

image
IVO RAVLIC/CROPIX

Marco Fossati je također ozlijeđen, pričao nam je:

- Nevjerojatno je kako sam se sam ozlijedio, u pokretu, na treningu, istegao sam butni mišić, evo ovdje, s donje strane – pokazuje nam.

Nedostajete momčadi kao izvor igre, režiser iz pozadine?

- Hvala što tako mislite, to je kompliment, ali mislim da je naš vezni red pun dobrih igrača i ima tko da me nadoknadi. To nije problem. Vidjelo se to i u Puli. Igrali smo dobro na sredini terena. Tu je naša snaga. A ja ću se vratit uskoro.

Za prvu europsku?

- Nadam se, premda je ozljeda delikatna i treba je dobro izliječiti. Pojeo sam se živ što ne igram, znate strašno smo uzbuđen zbog Europe...

image
IVO RAVLIC/CROPIX

Kako to?

- Pa ja nikad nisam igrao utakmice UEFA natjecanja! To me silno motivira, zanima, a evo mi se dogodila nezgoda. Kakav peh... U Italiji kad netko igra u Serie B onda ga prati takav glas, zakopa se u drugoj ligi i teško se izbavit iz te pozicije. Hajduk je meni izlaz u Europu i jedva sam čekao ove utakmice na europskoj sceni. Zato se nadam brzom oporavku, dat ću sve od sebe i da eliminiramo bilo Portugalce ili Mađare, trebamo to uradit – Fossati djeluje kao vječno nasmijani optimist, srdačan i druželjubiv, potpisao je lijevo, desno, more dresova...

Hajduk poražen od Posušja na Poljudu

Hajduk je na Poljudu poražen s 0:2 od Posušja u trening utakmici. Hajduk je to držao zatvorenim treningom, no Posušje se na svojoj Facebook stranici pohvalilo nesvakidašnjim uspjehom.

Posušje trenira Zadranin i između ostalog i bivši igrač Hajduka Ferdo Milin, sigurno mu je milo što je skrenuo pozornost i na sebe.

Golove za goste su postigli Dario Pavković i Slobodan Milanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 22:53