VLADO KOS Cropix
BIJELO PLAVI ‘PALE MOTORE‘

Osijek dogovorio susret s jakim suparnikom, silom tamošnjeg nogometa! Tri od četiri suparnika su potvrđena

U Gradskom vrtu za tri dana "pale motore". Doduše, neće se okupiti baš svi prvog dana priprema.
Piše: JL.Objavljeno: 10. lipanj 2022. 07:33

Ivica Ivušić dobit će priliku da napokon predahne nakon što je posljednjih tjedana bio dio nacionalne vrste u Ligi nacija, dok Nenad Bjelica u treninzima neplanirano neće moći računati na Laszla Kleinheislera, i to sve do početka srpnja, a nakon što je mađarskom veznjaku stradalo koljeno na treningu reprezentacije.

Plan priprema Osijeka za novu sezonu odavno je poznat. Bijelo-plavi će se ponovno okupiti 13. lipnja, prvi tjedan će trenirati u Gradskom vrtu, a potom se kao i prošlog ljeta zaputiti u Sveti Martin na Muri gdje će im biti baza od 20. lipnja do 2. srpnja.

Planirano je da Osijek do početka prvenstva 2022./23. odigra šest provjera, jednu prije odlaska na završnu fazu priprema, četiri tijekom boravka u Svetom Martinu na Muri te još jednu po povratku u Osijek koja će i biti generalka pred početak nove sezone. Prvi radni tjedan u Gradskom vrtu bijelo-plavi će zaključiti utakmicom protiv Slaven Belupa (18. lipnja). Za vrijeme boravka u Svetom Martinu na Muri nogometaši Osijeka dva puta će "skočiti" do Austrije i ondje dva puta imati vikend program, odnosno odigrati po dvije utakmice u dva dana - 24. i 25. lipnja, odnosno 1. i 2. srpnja.

Bijelo-plavima će sparirati niželigaš Klagenfurt, potom rumunjski Cluj, ali i Olympiacos, najjači suparnika kojeg će Osijek imati u pripremnom periodu. Sraz s aktualnim prvakom grčke i dominantnom silom tamošnjeg nogometa, a osvojili su Crveno-bijeli čak 22 naslova prvaka u 26 sezona, bez dvojbe je jedna od najvećih izazova koje su si bijelo-plavi postavljali na pripremama, u rangu provjera protiv kijevskog Dynama, Šahtara, Eintrachta ili Spartaka iz Moskve.

Osijek i Olympiacos nikad se prije nisu sastali, ali su zato poslovali. Iz Atene je, naime, u Osijek u ljeto 2018. bez odštete stigao Ivica Ivušić. Danas reprezentativni vratar nakon polusezone razvrgnuo je ugovor s Olympiacosom i stigao čistih papira. Godinu kasnije došao je i Igor Silva, prvo na posudbu, a onda je njegov ugovor od grčke momčadi otkupljen za 1,1 milijun eura. Bijelo-plavi su Brazilca kasnije transferirali u Lorient za 2,5 milijuna uz još milijun eura potencijalnih bonusa. Četvrti suparnik na pripremama vrlo vjerojatno će biti lokalni Polet iz Svetog Martina.

Po povratku u Osijek Bijelo-plavi će imati još jednu provjeru, posljednju pred početak nove sezone koju će otvoriti prvenstvenim ogledom protiv Gorice u Gradskom vrtu, a zasad još nije potvrđeno tko će im biti protivnik 9. srpnja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:10