Svečano potpisivanje ugovora između Hrvatskog nogometnog saveza,Hrvatskog Telekoma i Super Sporta o televizijskim i marketinškim pravima za utakmice pod okriljem HNS-a

 DAMJAN TADIC/CROPIX
NOVI KANALI

Otkrivamo gdje ćete od iduće sezone moći gledati HNL, ali i kako će klubovi točno podijeliti milijune...

U iduće četiri sezone hrvatski bi klubovi zahvaljujući novom ugovoru trebali dobiti 44 milijuna eura
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 04. svibanj 2022. 14:25

Sponzorskim ugovorom teškim jedanaest milijuna eura godišnje - 44 milijuna eura kroz sljedeće četiri sezone - Hrvatski nogometni savez povukao je u srijedu prvoligaške klubove prema vodama blagostanja.

Rekordnu novčanu injekciju u klupski krvotok ubrizgat će Hrvatski Telekom, koji za devet milijuna eura godišnje postaje vlasnik televizijskih prava te kladionica Supersport koja za dva milijuna eura godišnje preuzima marketinška prava na utakmice u HNS-ovu vlasništvu.

image

Damir Mišković i Marijan Kustić

DAMJAN TADIC/CROPIX

Kako će klubovi dijeliti novac? Službeno, jednadžba distribucije milijuna bit će razrađena sljedećih dana. Neslužbeno, međutim, čujemo da su prvoligaši skloni polovicu iznosa podijeliti fiksno, tako da svaki klub dobije jednaki dio kolača, a druga bi se polovica dijelila ovisno o plasmanu i uspjesima.

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić već je prije najavio da komadić ovog bogatstva namjerava proslijediti drugoligašima.

image
DAMJAN TADIC/CROPIX

- Kada smo krenuli u ovaj projekt, bilo je dosta sumnji. Nisu svi vjerovali da naša nogometna liga može dostići ovu vrijednost na tržištu, ali uz pomoć članova Izvršnog odbora i pogotovo Damira Miškovića na koncu smo ostvarili zacrtane ciljeve. Pokazalo se da smo dobro procijenili - rekao je Marijan Kustić.

image

Potpisivanju ugovora nazočio je izibornik Dalić

DAMJAN TADIC/CROPIX

Podsjetimo, Rijekin predsjednik je u ljeto 2020. godine uveo u priču tvrtku Endorphine Magine, koja je bila spremna TV prava na deset godina platiti 100 milijuna eura, ali je uslijed lockdowna priča zamrla i ugovor je otkazan. U nastavku se HT nametnuo kao najozbiljniji ponuđač, a sada se u priči kao vlasnik marketinških i prava na klađenje pojavljuje još i Supersport.

- Ne možemo biti sretniji jer pretplatnicima želimo nuditi najbolji sadržaj, a HNL je dokazano drag navijačima - rekao je Kostas Nebis, predsjednik uprave HT-a.

Radim Haluza, član uprave Supersporta, dodao je da je "HNL praćen kao Liga prvaka ili Premier liga".

- Zato smo ponosni što potpisujemo ovaj ugovor.

Gdje ćete moći gledati utakmice

Navijače najviše zanima informacija gdje će moći gledati prijenose HNL utakmice. Odgovor je dao direktor marketinga HT-a Richard Brešković, prenosi Tportal.

'Svi korisnici Hrvatskog Telekoma koji imaju HT Prvu ligu, u istim tim paketima će im se nuditi i nova sezona. Dakle, kod postojećih, ali i novih korisnika MAXtv-a nikakvih promjena nema. Ukratko, svi oni će moći nastaviti uživati u posebnim paketima koje i danas imaju.'

Na pitanje na kojim će kanalima biti emitirana HT Prva liga, odnosno hoće li prijenosi ići, kao i dosad, na kanalima Arenasporta, Brešković je rekao:

'Hrvatski Telekom će pustiti hrvatski nogomet na novim kanalima: - Očekujemo da će novi kanal biti spreman za emitiranje u lipnju, a prva utakmica će biti finale Superkupa, dakle okršaj prvaka i pobjednik SuperSport Kupa. Naravno, ako to ne bude isti klub', dodao je Brešković. Inače, dvostruku krunu ove sezone može osvojiti još jedino Hajduk...

Dodatni kanali neće se naplaćivati, a jedna utakmica svaqkog kola bit će emitirana i na HRT-u. Još se pregovara točno koja, ne znači nužno da ćete Hajduk ili Dinamo baš svakog vikenda moći gledati na državnoj televiziji...

image
DAMJAN TADIC/CROPIX
image
DAMJAN TADIC/CROPIX
image
DAMJAN TADIC/CROPIX
image
DAMJAN TADIC/CROPIX
image
DAMJAN TADIC/CROPIX

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. travanj 2024 12:31