Aleksandar Trajkovski (Inter) i Marko Babić (Osijek)

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
MAKEDONSKI JUNAK U HNL-U

‘Pa to je bio naš najveći transfer! Za godinu dana zamotali smo ga u celofan i prodali za milijun eura!‘

Nije u Divu iz predgrađa ostavio dublji trag, ali je bitno napunio klupsku blagajnu.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. ožujak 2022. 14:37

Aleksandar Trajkovski (29) postao je 'Aleksandar Veliki'. Njegov pogodak u drugoj minuti sudačke nadoknade u Palermu reprezentaciji Sjeverne Makedonije donio je finalni obračun s Portugalom za put na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Lijevo krilo saudijskog Al-Fayha, kojeg Transfermarkt cijeni na 350 tisuća eura, sjajno je s 20 metara zabio Gigiju Donnarummi, kojeg isti izvor vrednuje na 65 milijuna eura.

>>> POGODAK TRAJKOVSKOG POGLEDAJTE OVDJE <<<

Ali čovjek koji je srušio Italiju povezan s itekako s hrvatskim nogometom, s HNL-om. Makedonski heroj kao 17-godišnjak došao u ljeto 2010. kao tinejdžer iz skopske Cementarnice u zaprešički Inter koji se onda zvao Inker. U sezoni 201./11. HNL-a odigrao je deset utakmica, zabio tri gola i četiri puta je asitirao.

- Neki naši prijatelji su te 2010. godine kazali da imaju jednog sjajnog mladog Makedonca. Doveli smo ga, nakon godinu dana 'zamotali' smo ga u celofan i prodali u Waregem za više od milijun eura. U to doba to je bio najveći transfer našeg kluba - kazao nam je 'alfa i omega' zaprešičkog kluba Branko Laljak

Nije htio o imenima prijatelja o kojima je pričao, ali kasnije smo saznali da ga je preporučio Davor Čurković, čovjek koji se između ostalih brine i o karijeri Luke Modrića. Kasnije je makedonski junak igrao još za Mechelen, Palermo, Mallorcu, Aalborg i spomenuti saudijski klub.

- Kad smo ga doveli kao 17- godišnjaka, Trajkovski je doslovce letio travnjakom. Odmah smo vidjeli da se radi o sjajnom talentu - zaključio je Laljak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 14:16