Bruno Petković

 JOSIP BANDIC Cropix
CIESOV POPIS

Petković je najutjecajniji igrač HNL-a. Na listi dominiraju dinamovci, a evo gdje se smjestio Marko Livaja

Petkovića slijede dva suigrača iz zagrebačkog Dinama, a četvrti je Rijekin Toni Fruk
Piše: SNObjavljeno: 21. svibanj 2024. 16:50

CIES Football Observatory, istraživačka grupa specijalizirana za statističku analizu nogometa, objavio je podatke o igračima iz 54 lige diljem svijeta čije su izvedbe imale najveći utjecaj tijekom sezone 2023./24.

Utjecaj je izračunat uzimajući u obzir performanse igrača u šest različitih područja igre, minutažu u domaćoj ligi i rezultate koje je klub ostvario. Šest područja igre koji su uzeti u obzir su obrana na zemlji, distribucija lopte s naglaskom na zadnju trećinu, uspješnost i količina driblinga, broj stvorenih šansi, završnica i zračni dueli.

Ocjene su od 0 do 100, a nama su posebno zanimljive one iz SuperSport HNL-a. Na vrhu je Bruno Petković sa 68.3, a slijede ga suigrači iz Dinama Martin Baturina sa 64 i Josip Mišić sa 61.4. Na četvrtom mjestu je Rijekin Toni Fruk sa 59.7, a top pet zaključuje Marko Livaja koji je dobio 57.5.

Slijede ga suigrači iz Hajduka Filip Krovinović i Emir Sahiti. Najutjecajniji stoper je Dinamov Kevin Theophile Catherine, a bek Rijekin Ivan Smolčić. Kako su rangirani ostali igrači pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 16:50