ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Action Press/Shutterstock Editorial/Profimedia
MOGUĆA OPCIJA

Petković upitan za Wales, hoće li Dalić dati priliku igraču kojeg zovu ‘hrvatska zvijer‘?

Dinamov napadač ozlijedio se u dvoboju s Rijekom i upitno je hoće li se oporaviti do subote
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 19. ožujak 2023. 18:34

Već u 20. minuti utakmice između Dinama i Rijeke, Bruno Petković izašao je iz igre zbog ozljede koljena, a zamijenio ga je Josip Drmić.

S obzirom na to da hrvatska reprezentacija kvalifikacije za Europsko prvenstvo otvara u subotu (25.ožujka) dvobojem s Walesom u Splitu, a da je Petković na Dalićevom popisu igrača za tu utakmicu (kao i onu tri dana kasnije s Turskom u Bursi) postavlja se pitanje hoće li Dinamov napadač biti na dispoziciji izborniku.

Dinamov pomoćni trener Alen Peternac je u poluvremenu susreta s Rijekom izjavio da je Petković ozlijedio koljeno, a iako ne raspolažemo detaljnijim informacijama o prirodi ozljede, može se pretpostaviti da je riječ o nečem ozbiljnijem budući da je 28-godišnjak već u ranoj fazi utakmice tražio zamjenu, kao što se može pretpostaviti i da će narednih šest dana biti premalo za oporavak.

Shodno tome, Dalić bi se mogao okrenuti drugim napadačkim opcijama, a tu se, u prvom redu, nameće ime Diona Drene Belje.

Augsburgov napadač dobio je pretpoziv za kvalifikacijske utakmice s Walesom i Turskom, a s obzirom na nove okolnosti, mogao bi biti promaknut u prvi ešalon reprezentativaca, a možda i dobiti priliku za debi u seniorskoj reprezentaciji. Od dolaska u Augsburg, Beljo je nastupio u devet bundesligaških utakmica, te zabio jedan pogodak i upisao asistenciju.

Prvijenac za Augsburg postigao je u pretprošlom kolu njemačkog prvenstva, a bavarski klub to je obilježio objavom Beljine fotografije na društvenim mrežama uz opis "Croatian beast" (hrvatska zvijer).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 11:18