Stipe Biuk

 LOS ANGELES FC SCREENSHOT
ZALUDIO AMERIKANCE

Predstavljen je poput velikana: Los Angeles već ludi za Biukom, posvetili mu spektakularan video

Sportski direktor LA-ja: ‘Stipu smo prepoznali kao jednog od najboljih mladih igrača Europe.‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 30. prosinac 2022. 20:43

Stipe Biuk novi je igrač Los Angeles FC-a, potvrdio je Hajduk Split u posljepodnevnim satima petka. Prekooceanski transfer inkasirat će 6.5 milijuna eura u splitski klub, uz 1.5 milijuna eventualnih bonusa i 20 posto od iduće prodaje. Potpisao je do 2026. s opcijom produljenja na još godinu dana. Ovako se Biuk oprostio od Hajduka, u kojem je stasao te odigrao ukupno 67 službenih utakmica i upisao 6 golova uz 10 asistencija.

"Zahvalio bih se svim ljudima u Klubu, svim trenerima koji su me trenirali svo ovo vrijeme, predsjedniku i Upravi koji su stali iza mene u svim trenucima. Bit ću navijač Hajduka i dalje. Sigurno je da ću odavde nositi lijepe uspomene, juniorsko prvenstvo, osvojeni Kup, doček na Rivi, a bio sam kapetan dvije utakmice i to ću pamtiti cijeli život. Zahvalio bih se svim suigračima i navijačima koji su uvijek bili uz nas. ", emotivan je bio 20-godišnjak prilikom oproštaja.

Uzbuđeni su i novi njegovi vlasnici, supredsjednik i generalni direktor kluba John Thorrington uz birane riječi najavio je novo pojačanje u napadačkoj liniji.

"Stipe je nevjerojatno talentiran igrač sa znatnim iskustvom za svoje godine koji je prepoznat kao jedan od najboljih mladih igrača u Europi. Uzbudljivo je dočekati igrača njegove kvalitete, pedigrea i potencijala u LAFC-u i uvjereni smo da će uzbuditi naše navijače i pridonijeti uspjehu naše momčadi u godinama koje dolaze", kazao je Thorrington.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 18:19