VLADO KOS Cropix
NA PUTU PREMA VRHU

Sjajna ‘klapa‘ velikim koracima grabi prema eliti hrvatskog nogometa: ‘Vidi se da nismo prazna priča‘

‘Unatoč sjajnim rezultatima i atmosferi, ne osjeća se veliki pritisak. Svima pristupamo jednako‘
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 29. veljača 2024. 22:21

Samo jedan pogodak potreban je Dominiku Doganu da već na samom početku drugog dijela Prve nogometne lige izjednači golgeterski učinak najboljeg strijelca cijele prošle sezone. Nakon 19 ovosezonskih utakmica drugog ranga domaćeg nogometa, napadač lidera lige, Zrinski Osječkog 1664, upisao se u strijelce 13 puta, dok je Ivor Ljubanović prošle sezone titulu najboljeg strijelca nakon 33 kola odnio s 14 golova.

Osim Dogana, sezonu iz snova proživljava i njegov klub. Zrinski je u svome debiju u 1. NL odmah došao do vrha tablice i iz utakmice u utakmicu ide prema promociji u domaću nogometnu elitu.

Pitali smo napadača Zrinskog, u koji je došao iz Cibalije, da nam sažme dojmove o sezoni do sada.

- Prvi put kad sam dobio poziv Zrinskog nisam znao da su tu tolike ambicije. Čak sam dvojio o dolasku, ali na kraju se isplatio rizik. Svoje ambicije shvaćamo vrlo ozbiljno, vidi se da nismo "prazna priča". Igramo opušteno i to je veliki razlog dobrih rezultata. Igramo sa svima jednak, svoj nogomet i uvjereni smo u promociju u viši rang. Uprava kluba i trener nam daju maksimalnu podršku i vjeruju svakome od nas - rekao je Dogan.

image
VLADO KOS Cropix

Polusezona je završila sa Zrinskim trenera Igora Budiše na vrhu tablice s pet bodova prednosti pred Šibenikom, a plus je u međuvremenu narastao na sedam bodova. Došlo je nekoliko novih igrača ove zime.

Kako su prošle pripreme i kako su se novi igrači uklopili?

- Pauza je u biti bila kratka, nastavili smo odmah individualno raditi i prije nego li smo zapravo započeli s pripremama. Pojačanja su se odlično uklopila. Prijateljskim utakmicama smo zadovoljni, i protiv Osijeka smo pokazali da možemo.

Što se tiče nastavka prvenstva, osjeća li se pritisak ili ide sve glatko s obzirom na rezultate?

- Unatoč sjajnim rezultatima i atmosferi, ne osjeća se veliki pritisak. Svima pristupamo jednako, svakoj idućoj utakmici. Za svakoga se jednako pripremamo, nema kompliciranja.

Kako je surađivati s Igorom Budišom, relativno mladim strategom s kojim se igrački kadar može poistovjetiti, a koji također proživljava "renesansu" trenerske karijere?

- Veliki je motivator. Nema kod njega puno kompliciranja, zna se da moramo biti kao jedno, kompaktni. Mislim da je najveći razlog što je uspio u tome da smo najveća "klapa" od svih. Veliko je zajedništvo. Poklopilo se da trener, igrači i uprava svi skupa zajedno dišu.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Iza Dogana je fenomenalna golgeterska sezona do sada, u odigranih 18 utakmica 13 pogodaka. Usporedbe radi, u prijašnjem klubu Cibaliji za taj učinak mu je trebalo 63 susreta, u čemu je tajna "eksplozije"?

- Velika je razlika u uvjetima u kojima se nalazim. Tu u Zrinskom se mogu potpuno fokusirati na nogomet, bez ostalih problema koje bi me negdje drugdje mogli okupirati. Prilagodio sam se momčadi, načinu igre momčadi, a uz to imam potpuno povjerenje uprave i trenera, na čemu im ovim putem zahvaljujem. Gol me ide, pun sam samopouzdanja i to se valjda tako vraća.

Nedavno je postao jedini igrač Prve nogometne lige kojemu uz vrijednost piše "jedan pa šest nula" na TM-u, tržišna vrijednost ovog 24-godišnjaka prema Transfermarktu sada je milijun eura.

- Mislim da mi se sve što sam prošao u karijeri sada vraća. Došlo je na naplatu sigurno. Godi mi to sve, ta vrijednost i ostalo, ali stvarno ne razmišljam o tome previše, koncentriram se na teren i na davanje svoga maksimuma za dobrobit suigrača.

Rođeni Vinkovčanin sada već dobro poznaje ligu...

- Ima dosta zanimljivih igrača. Klubovi su jaki, liga je jača nego prošle sezone. Šibenik uz nas najbolja ekipa, teško je igrati protiv njih. Törles Knöll iz Vukovara je dobar, zatim Josip Majić iz Šibenika, njih bih možda izdvojio - zaključio je Dominik Dogan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 23:59