GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
VELIK INTERES ZA MODRE

Stigli upiti za čak desetoricu igrača Dinama! Evo tko je na popisu i tko će postati sportski direktor Modrih

U Maksimiru još bez velikih vijesti, ali uskoro će ih definitivno biti...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. lipanj 2022. 16:54

Prije nekoliko dana za Dinamo je potpisao Josip Drmić, a do kraja tjedna potpis na ugovor s Modrima trebao bi staviti i Robert Ljubičić (22), centralni vezni igrač bečkog Rapida. O dolasku mladog veznjaka imali ste već prilike čitati, samo da ukratko ponovimo. Ljubičić bi u Dinamo trebao stići u transferu vrijednom 2 milijuna eura, uz 10 posto od budućeg transfera. Ljubičić je prošlog ljeta besplatno stigao u Rapid iz St. Pöltena, pa će tako Bečani nakon samo godinu dana zaraditi zgodnu cifru za mladića kojem su glavne karakteristike točna dodavanja, točne duge lopte, driblinzi i oduzete lopte, a ove je sezone u svim natjecanjima zabio četiri pogotka uz sedam asistencija.

Otvara se borba

Ljubičić je još u siječnju već bio blizu Maksimira, pregovori su uznapredovali, praktički je sve bilo riješeno, ali na kraju se transfer nije ostvario. No sada - jest. Inače, Ljubičić je kao mladi igrač St. Pöltena jednom bio i na probi u Dinamu. Prije nekoliko godina došao je na četiri-pet dana, pokazao se, ali nije bio ostavljen u plavim dvorima. Dolaskom Ljubičića otvara se borba za poziciju centralnog veznog u Dinamu, makar mladić može igrati i na poziciji defenzivnog veznog. Ljubičić je bio jedan od ponajboljih igrača Rapida i svakako bi trebao predstavljati pojačanje za Dinamo.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Polako se privodi kraju, da je tako nazovemo, i utrka za novog sportskog direktora Modrih. Po svemu sudeći stigla je do samog kraja, jer će po našim informacijama to postati - Tomislav Butina! Bivši vratar Modrih i hrvatske reprezentacije je definitivno najbolji izbor, misle svi u plavom domu. Upisao je za Dinamo 223 službena nastupa kao vratar za vrijeme profesionalne aktivne karijere. Član je uže UEFA-ine stručne skupine čiji je zadatak organizirati edukacijske procese i pripremiti teren za uvođenje diploma za trenere vratara, a koja nosi naziv UEFA Goalkeeping Advisory Group.

Velika razlika

Butina će obavljati dvije funkcije, jer ostaje i na poziciji prvog čovjeka nogometne škola. Domaći je kadar, od najranijih dana je u sustavu kluba, znači da do u tančine poznaje sve klupske odnose i relacije. Konačno, Butinu se već itekako koristilo u poslovima sportske politike, tako da na neki način samo nastavlja posao. U odličnim je odnosima s trenerom Antom Čačićem, tako da bi njihova suradnja trebala biti jako dobra.

image

Tomislav Butina

ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Kad se radi o mogućim odlascima iz Maksimira, priča se već počinje zahuktavati. Istina, još nije stigla niti jedna službena ponuda, ali već su stigli brojni upiti za Dinamove igrače. Do nas je doprla vijest da postoje upiti za čak desetoricu Dinamovih nogometaša! Na listi su Oršić, Petković, Livaković, Šutalo, Ivanušec, Ademi, Andrić, Theophile, Špikić, Tolić... No, to i nije neko iznenađenje, jer je tako uglavnom svakog prijelaznog roka. Između upita i službene ponude je velika razlika, često preduboki jaz.

Livaković i Nevistić

Vjerojatno će idućih dana stizati i upiti za neke druge igrače. Sve će se bolje moći vidjeti kad službeno starta mercato 15. lipnja. No, za sada Dinamo će na pripreme starati s istim rosterom koji je završio prošlu sezonu. Tek nakon toga počet će se slagati kadrovska križaljka. Inače, na pripreme u Sloveniju se kreće 22. lipnja, a povratak je 1. ili 2. srpnja. Modri bi u Sloveniji trebali odigrati dvije pripremne utakmice. Treba i spomenuti da u Maksimiru imaju želju zadržati sve igrače do kraja kvalifikacija za Ligu prvaka.

Naravno, o mogućim odlascima ovisit će i ostanak igrača koji se vraćaju s posudbe. Recimo, ako ostane Livaković, onda je sasvim jasno da Ivan Nevistić opet negdje mora na posudbu, jer jednostavno mora braniti, talent mu ne smije trunuti na klupi. Ipak, čini se da bi hrvatski reprezentativac Livaković ovog ljeta ipak odlazi u inozemstvo. Također je pitanje što ako ostanu svi napadači, koji su pojačani dolaskom Drmića. Onda je također teško zamisliti da bi ostao i Sandro Kulenović, jer je za pretpostaviti da bi mu minutaža bila skromna. Za sada je jedino sigurno da će po povratku s posudbe ostati - Antonio Marin. No, pričekajmo da Ante Čačić i Tomislav Butina prionu rješavanju kadrovske politike.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 10:18