MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
KIKS RIJEKE

Što se dogodilo na Rujevici? ‘Ne želim tražiti opravdanje, ali nešto nije bilo u redu...‘

Od deset utakmica Rijeka je dobila samo pet na domaćem terenu, od toga tek jednu od zadnjih šest
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. prosinac 2021. 06:57

Nino Galović igrao je deset utakmica u tekućoj prvenstvenoj sezoni, od toga sedam u startnoj postavi. Bio je akter i zadnjeg susreta Rijeke s Goricom koji je završio 2:1 za goste.

- Velika je žal zbog tog poraza, identični su osjećaji i mišljenja svih u ekipi. I nakon utakmice, i sada s odmakom. Imali smo uspješnu polusezonu, ali potpis svega urađenog obično su zadnje dvije utakmice. Eto, mi smo tu pretposljednju uprskali. Neću reći da smo kiksali jer Gorica je također kvalitetna ekipa, međutim, prosuli smo lijepu šansu za krasan potpis polusezone. Srećom, imamo još susret s Istrom 1961 u subotu i nadam se da ćemo to ispraviti, te s koliko-toliko ugodnom notom završiti kalendarsku godinu - kazao nam je Galović, 29-godišnji stoper Bijelih s Kvarnera.

Nije im svejedno

Očekivanja su bila pobjednička i nikome na Rujevici nije svejedno, ali kako je to kod Rijeke, sve se brzo stavi u arhivu i ide se dalje. Ipak, tražili smo da se još jednom vrati na Goricu, što se dogodilo? Djelovali su kao ekipa bez prave energije, je li razlog umor ili je sve u glavama?

- Bit ću iskren, nemam odgovor na to. I ja mogu reći da bi to mogla biti posljedica umora jer igrali smo u zadnja dva tjedna pet utakmica, međutim, ne želim tražiti opravdanje jer je to glupo. Nikoga ne zanimaju izlike, ni navijače, niti bilo koga drugoga. Imaš teren i pokaži se. Jesmo li glavama bili izvan utakmice ili je do izražaja došao umor, ne znam što je bilo. Činjenica je da smo u prvih tridesetak minuta mogli biti u zaostatku jednog ili dva gola. Kad smo se počeli stabilizirati i dolaziti k sebi, zbio se taj nesretan, nespretan ili nepromišljen start Ampema i crveni karton. Nakon toga smo upali u još goru situaciju, iako smo u drugom poluvremenu, premda s igračem manje, djelovali borbenije, življe, čak bih rekao i opasnije nego u prvih pola sata. Nešto nije bilo u redu…

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Mora biti utvrda

Kako objašnjavate rezultate na domaćem terenu? Od deset utakmica Rijeka je dobila samo pet, od toga tek jednu od zadnjih šest. To je manje nego što ste očekivali.

- Apsolutno. I trener i mi svjesni smo da Rujevica mora biti utvrda u kojoj pobjeđuješ i uzimaš bodove. Ove polusezone to nije bio slučaj. Ako raščlanimo, ipak treba kazati da smo imali tri derbija doma s Dinamom, Hajdukom i Osijekom, koji mogu uvijek otići na jednu ili drugu stranu - napominje Galović.

U tim susretima Riječani su uzeli dva boda igrajući neodlučeno s Dinamom i Osijekom, dok su od Hajduka izgubili.

- Osim tih derbija izgubili smo od Lokomotive i Gorice, što su bili naši podbačaji. Ne bih puno komentirao derbije jer s druge strane dobili smo u Splitu i uzeli bod Dinamu, no trebali smo odigrati bolje s Lokomotivom i Goricom. Moramo pretvoriti domaći teren u neosvojivu utvrdu.

Osjeća li se imperativ uoči dvoboja s Istrom 1961? Kazali ste da bi pobjeda bitno uljepšala završni dojam polusezone.

- Imperativ nam je svaka utakmica jer uvijek idemo na pobjedu, ali nemamo nikakav mač nad glavom ni od trenera, ni od predsjednika kluba. Sami sebi kažemo da želimo biti u vrhu i zato moramo dobivati. Iako nikome život ne ovisi o tome…

image
CROPIX Cropix

Otvoreno do kraja

Kakva je vaša procjena završnice? Dinamo ima prvo gostovanje u Puli, a potom svi po još jedan susret. Očito je da će biti velika izjednačenost na vrhu.

- Apsolutno, drago mi je zbog toga i radi nas samih, da budemo budni i aktivni tijekom cijele sezone. Također i zbog navijača, i svih pratitelja lige. Četiri momčadi će biti u nekoliko bodova, bez obzira kako završe utakmice ovaj vikend. No, nakon toga ostat će dug period, skoro pola prvenstva, čak 16 kola, borba za prvo mjesto i Europu bit će otvorena do završnice. Prvenstvo je zanimljivo. Protekle sezone u samom finišu rješavala se Europa, a tako će biti sada po pitanju naslova prvaka.

Osobno, vratili ste se nakon ozljede, jesu li vam planovi vezani jedino za Rijeku ili imate neke druge projekcije?

- Planovi su mi isključivo vezani za Rijeku, nemam nikakvih drugih misli. Ugovor imam do ljeta, fokusiran sam samo na momčad i igru. Nakon ozljede izgubio sam priključak s ekipom, ali polako se vraćam. Vjerujem da će u proljetnom dijelu biti sve u redu. Mjesec i pol dana nije bila mala pauza, dečki su bili prvi na tablici, nije se bilo jednostavno vratiti, ali bit će dobro - konstatirao je Galović.

U Medulinu održan zimski kamp HNS-a za mlađe uzraste

U Medulinu je prošlog tjedna održan zimski kamp Hrvatskog nogometnog saveza, koji je okupio stotinjak reprezentativnih kandidata u uzrasnim kategorijama do 15 i 16 godina kod dječaka, odnosno do 17 i 19 godina kod djevojaka. Po završetku zimskog kampa glavni instruktor HNS-a, Petar Krpan, obratio se polaznicima, njihovim trenerima i članovima stožera.

- Zahvaljujem svima na odazivu i predanom radu tijekom ovih pet dana, raduje napredak koji ste pokazali, vjerujem da ćete nastaviti istim putem i zadržati vašu kvalitativnu razinu. U ime predsjednika Marijana Kustića, rukovodstva Hrvatskog nogometnog saveza i svoje osobno ime, želim vama i vašim obiteljima čestit Božić i sretnu i uspješnu 2022. godinu, vidimo se na jednoj od sljedećih reprezentativnih akcija - poručio je Krpan.

O ženskoj U-17 reprezentaciji brigu je vodila izbornica Stella Gotal, dok je U-19 žensku reprezentaciju nadzirao izbornik Božidar Miletić. Pod vodstvom izbornika Tomislava Rukavine radila je muška U-16 reprezentacija, a Sergej Milivojević radio je s reprezentativcima U-15.

- Kamp je ispunio sva naša očekivanja, proširili smo broj kandidata koji mogu zadovoljiti zahtjevima koje pred njih postavljamo. Dečki su me ugodno iznenadili, vidi se da dobro rade u klubovima i da su, bez obzira na to što je kraj polusezone, u dobrom fizičkoj kondiciji. Generacija je jako dobra, kvalitetno smo poduplani na svim pozicijama, ono što sad ovi dečki pokazuju daje nam optimizam da ćemo sljedeće kvalifikacije u listopadu iduće godine dočekati spremni. Imali smo sreću da nije bilo ozljeda, a cijela organizacija zimskog kampa bila je na zaista visokoj razini - rekao je Tomislav Rukavina. (hs)

RIJEKA U STUDENOME I PROSINCU

HRVATSKA LIGA

(Šibenik - 07/11/21.)

Šibenik - Rijeka 0:1

HRVATSKI KUP

(Oriovac - 13/11/21.)

Oriolik - Rijeka 0:6

HRVATSKA LIGA

(Rijeka - 21/11/21.)

Rijeka - Hajduk 2:3

HRVATSKA LIGA

(Koprivnica - 27/11/21.)

Slaven Belupo - Rijeka 1:2

HRVATSKI KUP

(Zagreb - 01/12/21.)

Dinamo - Rijeka 1:3

HRVATSKA LIGA

(Rijeka - 04/12/21.)

Rijeka - Hrv. dragovoljac 4:1

HRVATSKA LIGA

(Rijeka - 08/12/21.)

Rijeka - Osijek 0:0

HRVATSKA LIGA

(Rijeka - 11/12/21.)

Rijeka - Gorica 1:2

GALOVIĆ ZA RIJEKU

U PRVENSTVU

51 odigrana utakmica

6 postignutih golova

U KUPU

8 odigranih utakmica

1 postignuti gol

U EUROPI

9 odigranih utakmica

0 postignutih golova

UKUPNO

68 odigranih utakmica

7 postignutih golova

29

godina ima Galović, branič rođen na otoku Braču

22

mjeseca odradio je Galović u dresu riječkog kluba

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 10:54