Super 7 podcast

 SUPER 7 PODCAST
NOVA TAKTIČKA ANALIZA

Šušnić: ‘Taktičke postavke novog Dinama podsjetile su me na De Zerbijev Brighton i Glasnerov Eintracht‘

Objasnili smo i ključni razlog kako je Rijeka slomila Hajduk u Jadranskom derbiju
Piše: PROMOObjavljeno: 18. travanj 2023. 19:20

Novi je utorak, pa je tu i novi podcast. Proširili smo sadržaj za nijansu pa smo taktički obradili više utakmica, stoga idemo proći što sve možeš saznati u novoj epizodi:

Kojim oružjem je ‘Jakirova banda’ slomila Hajduk u Jadranskom derbiju?

Kako je Gorica ‘ubila utakmicu’ u 20 minuta dvoboja sa Šibenikom?

Koga smo istaknuli kao novu energiju Osijeka?

Kako izgleda novi Dinamo i na što nas podsjećaju nove taktičke postavke aktualnog i budućeg prvaka?

Cijeli podcast pogledaj ovdje:

A kad smo kod zadnje teme valja i istaknuti jednu izjavu trenera Šušnića koji je brojkama demonstrirao apsolutnu dominaciju Dinama protiv Slavena:

- Definitivno smo vidjeli jedan novi Dinamo. Puno moćniji, brži, okomitiji, s puno igre bez lopte… momčad koja igra jedan moderan nogomet. Dobra demonstracija novih ideja protiv ‘bunkera’ ili niskog bloka - igra na postavljenu obranu. Moram napomenuti da je Dinamo imao 72% posjeda lopte, 777/850 točnih dodavanja s uspješnošću od 92%. Istina da je Slaven bio nisko, ali opet treba to probiti i zabiti 4 komada.

U nastavku smo malo povezali i Lige Petice sa SuperSport HNL-om:

- Novi Dinamo - taktičke postavke i strukture u otvaranju igre; to me podsjetilo na taktičke postavke De Zerbijevog Brightona i Frankfurta iz polufinala EL prošle sezone. Dinamo je protiv Slavena pokazao kako se igra protiv niskog bloka, dominirao je, odigrao odličnu utakmicu i prikazao da su nove ideje pale na plodno tlo.

image

Super 7 podcast

SUPER 7 PODCAST

Za kraj, treba zaključiti da je ovo kolo donijelo jedno riješeno pitanje i ostavilo 2 otvorena pitanja. Pitanje prvaka je riješeno, a još čekamo putnike za Europu i nesretnog putnika za Prvu HNL. Sve ćemo pratiti ovdje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 02:47