TOM DUBRAVEC Cropix
OVO SE ČEKALO

Svi su oduševljeni velikim projektom! Evo kako su vijest o stadionima dočekali Dalić, Pletikosa i Kustić

‘Tužno je gledati Vatrene na stadionu kakav je u Maksimiru, projekt Vlade RH vidim kao veliki iskorak‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. listopad 2022. 14:31

Projekt koji bi hrvatskom nogometu trebao donijeti 10 novih stadiona oduševio je sve koji imaju veze s nogometom ili ga barem jako vole.

Izbornik Zlatko Dalić je poručio:

"Vidjeli smo puno puta, a posebno 2018. godine, koliki je značaj nogometa u našem društvu. Zajedništvo koje osjećamo svaki puta kada nastupa naša reprezentacija ima ogromnu društvenu vrijednost te mi je jako drago čuti maksimalno ozbiljnu najavu kako će se država uključiti i potaknuti rješavanje stadionske infrastrukture. Tužno je vidjeti da svjetski doprvaci igraju na ruševnom stadionu poput Maksimira, pred neupotrebljivom tribinom i bez osnovnih uvjeta za navijače.

Nogomet puno daje društvu i sigurno zaslužuje povratna ulaganja te ovu inicijativu Vlade RH podržavam svim srcem te je vidim kao stvarni korak naprijed u dugogodišnjoj borbi za boljom stadionskom infrastrukturom. Potrebno je poraditi i na ostalim stadionima u Hrvatskoj, da reprezentacija svugdje ima kvalitetne uvjete."

image
GORAN MEHKEK Cropix

I predsjednik HNS-a Marijan Kustić ne skriva oduševljenje:

"Iznimno nas raduje najava Vlade RH da će podržati izgradnju i rekonstrukciju stadionske infrastrukture u Hrvatskoj. Hrvatski nogomet to zaslužuje svojim rezultatima, ali i važnošću koju ima za hrvatsko društvo. Poznato je da smo stava da je nacionalni stadion svaki onaj gdje igraju Vatreni, ali definitivno smatramo da glavni grad treba imati moderan stadion na kojem će onda s ponosom moći igrati i hrvatska reprezentacija, kao i Dinamo koji to zaslužuje svojim rezultatima. HNS je uložio preko 100 milijuna kuna u protekle četiri godine u infrastrukturu diljem zemlje, ali izgradnja i rekonstrukcija stadiona svakako su prvenstveno odgovornost korisnika i vlasnika stadiona - sjajna je vijest da će i država podržati i potaknuti takve projekte.

Zahvaljujem još jednom predsjedniku Uefe Aleksanderu Čeferinu i našem Zvonimiru Bobanu na velikoj podršci u radu našeg saveza. Svjesni smo da je Vlada u proteklom razdoblju udvostručila ulaganja u sport, a ova najava potvrđuje da aktualna vlast daje sportu značaj koji sportaši svojim rezultatima zaslužuju."

image
RANKO SUVAR/CROPIX

Stipe Pletikosa dobro zna na kakvim je stadionima igrao u Europi još prije 20 godina.

"Nažalost, činjenica je da Dinamo igra na najlošijem stadionu u Ligi prvaka, kao i da naša reprezentacija u svakoj državi gdje gostuje igra na boljem stadionu nego što ga ima u svojoj domovini. Smatram da je nogomet puno dao ovoj državi, kao i da klubovi imaju veliku društvenu važnost u svojim sredinama.

Rješavanje pitanja stadiona u Zagrebu i poboljšanje infrastrukture u drugim gradovima diljem zemlje od iznimnog je značaja za hrvatski nogomet te me stoga ova najava da će država stati iza takvih projekata iznimno veseli. Vjerujem da je ovime napravljen važan prvi korak prema konačnom cilju, a taj je da konačno s ponosom dočekamo svoje protivnike i pokažemo im da su naši stadioni ogledalo vrhunskih rezultata našeg nogometa."

image
GORAN MEHKEK Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 06:22