DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
POGLED IZ ‘ŽABLJE‘ PERSPEKTIVE

Tadić: ‘Dinamo je već 90 posto prvak‘; Toplak: ‘S Lovrićem, Andrićem i Špikićem pobijedio bih i Dinamo i Hajduk‘

I za one neposredne aktere, koji su na svojoj koži osjetili snagu svih, dvojbe o prvaku više nema
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. travanj 2022. 22:29

Kako borba za naslov izgleda iz 'žablje perspektive', odnosno iz pozicije trenera klubova koji su ispod četverca na vrhu? Samir Toplak i njegova Gorica te Dragan Tadić i njegov Dragovoljac napravili su dosta problema vodećima, nekima uzeli bodove, neke propustili matirati i šokirati.

Mnogi su uvjereni da je Dinamo baš pobjedom u Velikoj Gorici u nedjelju, pogotovo nakon Osijekova poraza u Rijeci i Hajdukova remija u Koprivnici, već 'zakapario' naslov prvaka. Toplak se s time, priznaje, slaže.

- Odigrali smo protiv Dinama dobru utakmicu, u drugom poluvremenu smo mogli i zabiti, međutim, na kraju je Dinamo ipak pobijedio i uzeo ta tri boda koja su ga, apsolutno, približila naslovu. Mislim da će Modri teško sad ispustiti tu prednost, ali, zapravo, kad se sve zbroji i oduzme, svi u HNL-u su svjesni da je Dinamo najbolji i da je to realnost. Dinamo je, praktički, sam sebi otežavao posao, a pokazalo se baš u Gorici i ono što sam već i prije tvrdio. Da, Livaja je majstor, Hajduk bez njega i s njim nije isti, puno znači za igru Splićana. Ali, jednako toliko znači i Ademi za Dinamo. On je nezamjenjiv, vidjelo se koliko je nedostajao kad je bio ozlijeđen, vidjelo se koliko sad znači kad je na terenu. Dinamo s njim u momčadi doista teško može ispustiti ovu bodovnu zalihu. Treba mu još sedam bodova u četiri kola da i matematički potvrdi naslov, ne vjerujem da će biti iznenađenja - kaže Samir Toplak.

image

Dragan Tadić

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

A protiv koga je njemu i njegovoj momčadi bilo teže igrati, Dinama, Osijeka ili Hajduka? Od Zagrepčana i Splićana je minimalno izgubio (0:1), s Osječanima remizirao (0:0).

- Ha, ne znam protiv koga je bilo teže, ali reći ču vam ovako. Ne želim ispasti bahat i da m netko pogrešno shvati, ali siguran sam da bih s Lovrićem, koji je bio naš igrač, te dvojicom igrača koji u Dinamu nisu u prvom planu, Andrićem i Špikićem, pobijedio i Dinamo i Hajduk. Tu su nam nedostajali igrači u završnici, nismo znali realizirati šanse koje su se ukazale. A i to vam govori o snazi Dinama, kad takvi igrači u Maksimiru sjede na klupi - jasan je Toplak.

image

Samir Toplak

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Tadić je na sličnom tragu. Ni za njega nema dvojbe da će Modri obraniti prednost u zadnjim kolima i da će biti prvaci.

- Nakon ovog zadnjeg kola mislim da je sve jasno. U postocima, Dinamo je već 90 posto prvak. Ipak su Modri najbolji i premda ih do kraja čekaju još dva derbija, protiv Osijeka i Hajduka, ti suparnici dolaze im u Maksimir i Dinamo je favorit - misli trener Hrvatskog dragovoljca, kojega idući vikend čeka upravo susret s Hajdukom na Poljudu. Protiv Dinama i Osijeka Sigećani su pružili dobar otpor, ali na kraju nisu uzeli bodove. Uzeli su ih zato Rijeci.

- Možda nam je čak i bilo lakše igrati protiv Dinama nego protiv Osijeka, zato jer Dinamo igra takav, napadački nogomet. Imali smo prostora, dobro smo izgledali u Maksimiru, nismo, nažalost, realizirali prilike i Dinamo je to kaznio. Upravo je to snaga i prednost Dinama, kad i ne igra najbolje, nekako pronađe način da zabije gol i pobijedi. Tako je bilo i protiv nas. Osijek, pak, igra više fizički, čvrst nogomet, što nam nije odgovaralo i u prvom poluvremenu su nas Osječani pobijedili. Sad nas još čeka i Hajduk, radi se također o odličnoj momčadi, znamo da nam na Poljudu neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe. Međutim, ponavljam, kako god završila ta utakmica, mislim da dvojbe tko će biti prvak više nema, Dinamo će tu priču privesti kraju - kaže Tadić.

Dakle, i za one neposredne aktere, koji su na svojoj koži osjetili snagu svih rivala, dvojbe više nema - Dinamo će biti prvak. Sve ostalo bila bi prava senzacija, Modri su i po dvojici Čačićevih kolega, Toplaku i Tadiću, premoćni da bi prosuli pet, odnosno šest bodova prednosti pred najbližimi rivalima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 07:04