Željko Kopić je upisao novu pobjedu na klupi Dinama

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
REAKCIJE TRENERA

Trener Dinama komentirao nesvakidašnji penal i crveni Petkovića, Garcia se ne slaže s isključenjem golmana

Dinamo je pobijedio na gostovanju protiv Istre 1961, a o situaciji s te utakmice će se dugo pričati
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 15. prosinac 2021. 21:26

Dinamo je s 2:0 u gostima pobijedio Istru 1961 u zaostaloj utakmici četvrtog kola Prve HNL. Utakmicu je obilježila vrlo neobična situacija u kojoj je Petković isključen zbog krivog izvođenja penala, a Dinamu je i oduzet kazneni udarac. Trener Dinama Željko Kopić je prvi došao na pres konferenciju, prije svega zadovoljan rezultatom.

"Prvo smo poluvrijeme bili dobri na lopti, imali dosta ofenzivnih akcija. Dopalo mi se kako smo oduzimali lopte i kontrolirali igru. U drugom poluvremenu je umor došao na naplatu. Nije bilo intenzivnih kretanja i razlike koje se čine u posjedu lopte. Pokazali smo međutim mentalnu snagu i taktičku disciplinu, te naposljetku osvojili tri vrlo bitna i zaslužena boda."

Kopić je ponovio da je u Puli očekivao ovako tešku utakmicu.

"Nije mi ovo prvi puta da igram u Puli i znao sam što nas čeka. To su utakmice u kojima se lako posklizneš. Zato sada o ničemu neću razmišljati osim kako se što bolje pripremiti za Hrvatski dragovoljac. Petković? Moramo vidjeti oko izvođenja kaznenih udaraca, kažu da su njegova izvođenja uvijek rubna."

O uzbudljivom finišu trener Dinama je kazao.

"Nogomet je to što je zbog ovakvih uzbudljivih situacija, preokreta,bilo je svega što nogomet čini tako strastvenim. Sustav u tri? Nismo primili gol u drugoj utakmici, mislim da smo dali jaču stabilnost defenzivi iako je ovaj sustav zahtjevan i treba ga duže vremena uigravati..."

Gonzalo Garcia došao je potom u drugačijem raspoloženju, očito pod dojmom svih uzbuđenja koji su se događali u drugom dijelu, odnosno finišu večerašnje utakmice.

"Bila je to vrlo uzbudljiva utakmica, protiv kvalitetnog suparnika koji je u Pulu došao u dobrom trenutku. Mi smo pak sa više igrača na limitu fizičkih snaga, desetkovani odsustvima. No, nakon što smo u prvom dijelu bili bolji u defenzivnom dijelu ali prilično jalovi u igri prema naprijed, za što je zaslužan i suparniik, u nastavku utakmice bili smo bolji i u toj ofenzivnijoj igri. Na kraju šteta jer imam dojam da smo rezultatski mogli učiniti nešto više i da to ne bi bilo nezasluženo."

O kaotičniim situacijama koje su se događale oko kaznenog udarca, isključenja i koječega još, Garcia je kazao.

"Neću govoriti o suđenju, osim što moram priznati da nisam siguran da bi golman, ako je počinio prekršaj za kazneni udarac, trebao dobiti još i isključenje."

Dobra reakcija momčadi u drugom poluvremenu ipak ohrabruje.

"Momci su karakterno reagirali, podigli su ritam i agresivnost, više smo napali i odmah je lakše svima igrati. Nažalost, opet smo primili odmah na početku jedan nevjerojatan pogadak, praktično ni iz čega, zbog par centimetra koji su omogućili strijelcu da ne bude u zaleđu. U nastavku smo tražili gol, ali nismo uspjeli. Sada će pak biti izazov sastaviti momčad za Rijeku, gdje igramo za manje od tri dana, a izgubili smo neke igrače zbog kartona, ozljeda..."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 07:09