VOJKO BASIC/CROPIX
DOMAĆE NOGOMETNE TEME

U HNL-u ostaje pravilo gola u gostima, uvode se dvojne registracije, a moguća je i jedna velika promjena

Definitivna je odluka da u Drugoj HNL iduće sezone neće biti B momčadi prvoligaša
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. svibanj 2022. 22:02

Zanimljivo pitanje zadnjih je dana zaokupljalo mnoge nogometne znatiželjnike. Što ako će o prvaku odlučivati međusobni susreti, hoće li se bolji u tom “dvoboju” odlučivati po pravilu gola u gostima ili je ono ukinuto, s obzirom da ga je ukinula UEFA?

Saznali smo da HNS nije ukinuo pravilo gola u gostima, niti će ga ukidati, ono ostaje na snazi. Dakle, da, budu li omjeri klubova na vrhu izjednačeni gledat će se međusobni susreti, koristeći i pravilo gola u gostima.

U ovoj sezoni to ionako neće biti presudno, jer se već zna da je Osijek u međusobnim dvobojima bolji od Hajduka, Hajduk od Dinama, a Dinamo od Rijeke. Lider prvenstva će biti bolji i u međusobnom ogledu s Osječanima, osim u slučaju da u sljedećem derbiju u nedjelju u Maksimiru Bjeličina momčad ne osvoji sva tri boda.

Uvode se dvojne registracije

Tomislav Svetina potvrdio je da postoji mogućnost da se u skorijoj budućnosti opet vrati kvalifikacijska utakmica za popunu Prve HNL, između drugoplasiranog u Drugoj HNL i devetog kluba prve lige.

- Uskoro bismo mogli opet razmisliti o uvođenju tog play-offa - kazao je Svetina.

Definitivna je odluka da u Drugoj HNL iduće sezone neće biti B momčadi prvoligaša, tu nema više promjena, ali će zato HNS izići ususret klubovima koji imaju viška kvalitete i uvesti mogućnost dvojne registracije. Poput, recimo, Austrijanaca, znamo da mladi Roko Šimić, kao igrač Red Bull Salzburga igra za drugoligaški Liefering, ali smije istovremeno igrati i za Red Bull kao i za juniorsku momčad u Ligi prvaka. Klubovi bi mogli na dvojnoj registraciji imati osam, a možda i više igrača.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 10:36