Igrači Rudeša slave ulazak u prvu ligu

 GORAN MEHKEK Cropix
JAČI NEGO PRIJE

Velika najava novog HNL člana: ‘Pojačanja su već došla i bit će ih još! Dajte da igramo na svom stadionu‘

‘Misija je biti konkurentan sa svima. Biti najbolji što možemo i zagorčati planove i najjačima u ligi‘
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 05. lipanj 2023. 14:34

Unatoč promociji u Hrvatsku nogometnu ligu nakon tri godine upravljanja klubom, pred upravom Rudeša više je posla nego ikada. Predsjednik Josip Šimunić i direktor kluba Stipe Čondrić osvrnuli su se na sezonu iza Zagrepčana, najavili novu među domaćom nogometnom elitom i otkrili planove za momčadsko, ali i infrastrukturno ulaganje.

Klub sa zapada Zagreba ušao je u HNL nakon dva uzastopna druga mjesta, dočekao je toliko željeno prvo iskusniji i s više vremena za stvaranja kadra što spremnijeg na izazove koji dolaze. Najviše o tome zna upravo direktor Rudeša, koji je u klubu tri godine, točnije od kada su postavljeni ciljevi koji su se ove sezone i ostvarili.

- Ponosan sam kao direktor što smo ušli u HNL. Tu sam tri godine, što s predsjednikom Perom Klarićem, sada s Josipom Šimunićem, dva puta biti drugi je velika muka. Mislim da smo iz te dvije godine uzeli svaki poraz kao pouku, što treba raditi novo, koji detalj ispravljati i sada smo zasluženo ušli - započeo je Stipe Čondrić.

image

Stipe Čondrić

IVANA NOBILO Cropix

Čondrića smo pitali i o trenucima koji su ga u osvajačkoj sezoni napravili najponosnijim, ali i onima u kojima nije bio zadovoljan.

- Vrhunac naš je bio kada su igrači pokazali da su pravi. Pobjeda protiv BSK Bijelog brda, zatim u kupu izbacivanje Istre 1961 i slavlje protiv tada drugoplasirane Cibalije, sve u tjedan dana. Općenito taj pozitivan impuls od dolaska Davora Mladine, skupa sa Silvijom Marićem, vidjelo se da se stvaraju temelji za napraviti nešto dobro. Kad si prvi, onda je sve dobro. Žao mi je što su se momci neki opustili kada smo matematički osigurali promociju, trebali smo pokazati veću "glad", malo smo se opustili i kalkulirali, vidjela se ležernost. Osim toga najteže nam je pao nesretni poraz protiv Slaven Belupa u četvrtfinalu kupa, nakon odlične igre, u 85. minuti pri 0:0 čisti kazneni udarac nam se ne svira.

Sve je to sada iza Rudeša, slažu se "kockice" za onu među elitom. Gotovo svi koji iole prate Zagrepčane pitaju se što je s pojačanjima?

- Što se tiče pojačanja, doveli smo golmana koji će pojačati vratarsku konkurenciju, srednjeg veznog koji imaju prvoligaške nastupe i lijevog krilnog igrača s međunarodnim iskustvom. U potrazi smo za još jednim kvalitetnim stoperom, za prednjim veznim i isturenim napadačem. Tražimo karakter koji se slaže s našim.

Nakon što se na sva pitanja daju odgovori, dolazi ono što im dolazi za nešto više od mjesec dana, a to je nastup u Hrvatskoj nogometnoj ligi nakon četiri godine apstinencije. Koji su ciljevi?

- Top deset domaćih klubova, nije nam cilj boriti se za ostanak. Misija je biti konkurentan sa svima. Biti najbolji što možemo i zagorčati planove i najjačima u ligi. Posebno jaka priča, ali Rudeš dolazi! Jedina opcija nam mora biti uspjeh. Kod nas svi rade na istome, od radne zajednice, uprave, igrača, trenera i svakoga tko je uključen u naš klub - zaključio je Čondrić.

image

Joe Šimunić

DAVOR PONGRACIC Cropix

Josip Šimunić dugo već prati Rudeš, ali formalni poziciju predsjednika preuzeo je prije dva mjeseca. Upoznat je sa situacijom i spreman ekspresno doprinijeti svojim znanjem i iskustvom. Kako on vidi ovo što je momčad do sada prikazala?

- Mislim da zasluženo dobijamo priliku među domaćom elitom. Momci su to zaslužili, pokazali su pobjednički karakter. Ostaje mali žal, jer mislim da smo to mogli i trebali ipak ranije završiti. Trebamo težiti najvišim ciljevima i u svaku utakmicu ići samo na pobjedu. U prvoj ligi je svaka utakmica kao derbi, tako da pronaći motivaciju, koja im je "ishlapila" nakon ostvarenih ciljeva, ne bi trebao biti problem - rekao je Šimunić

Sada je na redu ozbiljna priča, debitira u ulozi operativnog predsjednika među "velikim dečkima", kakvi su prema njegovi i ciljevi Rudeša?

- Mislim da ćemo si kao i do sada postaviti najviše ciljeve. Puno se radilo u klubu da bi došli do ovoga, a ako se igrači budu osjećali dobro na terenu i van njega, ako budu motivirani, doći će i do rezultata. Njihov posao je na terenu, a naš je da se za njihov fokus pobrinemo. Mi smo jedna obitelj i svi zajedno moramo rasti i izvući najviše iz ovoga.

Pojačanja su neophodna. Moraju biti ciljana i dignuti razinu kvalitete. Puno se isticalo kako zdrava konkurencija na treningu puno pomaže Zagrepčanima, selektirano je precizno i to im je na kraju i donijelo promociju, kakav igrač im može pomoći među domaćom elitom?

- Potreban nam je netko s karakterom, ali da posjeduje određeno prvoligaško iskustvo. Igrač koji će od prikazanog na utakmicama, treningu, ali i van terena biti primjer našem mlađem kadru, koji svakako posjeduje prvoligašku kvalitetu, ali je treba "izbrusiti". Mora biti "gladan" uspjeha kao i mi svi i imati maksimalne apetite - zaključio je Šimunić.

Želimo što prije igrati na svom stadionu u Rudešu

- Prirodno je i normalno da nam se omogući stadion. Nadam se da ćemo do toga i doći, što prije. Ne tražimo ništa, samo dopuštenje za proširenjem postojuće tribine bl. Alojzija Stepinca na kapacitet koji zadovoljava Hrvatsku nogometnu ligu, za što mjesta imamo, te stavljanje reflektora. Ako će se proglasiti izvanredna situacija u slučaju radova na Kranjčevićevoj, ne vidimo zašto u tom slučaju ne dobijemo i mi priliku za isto na svome, i spremni dočekali eventualnu "selidbu". Ovim putem apeliramo da svi skupa što prije dođemo do zaključka - rekao nam je predsjednik Šimunić o infrastrukturnom pitanju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 23:43