TOM DUBRAVEC Cropix
NOVA ‘VAR SOBA‘

VIDEO: ‘Cijenim Leku jer ne filozofira, nije zločest, rekao je istinu! Dovode gomilu igrača o kojima nemamo pojma‘

U novom izdanju podcasta s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom analizirali smo sve viđeno u 22. kolu SuperSport HNL
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 20. veljača 2023. 09:36

POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:



"Nisam došao trenirati i razvijati juniore, Hajduk je prevelik klub za to". Žestoko je odjeknula izjava Ivana Leke nakon jučerašnje utakmice splitskog kluba protiv Gorice. Mučio se Hajduk i protiv posljednje momčadi, na kraju slavio s 2:1, ali pobjeda je mogla otići i u ruke gostiju. Ovom izjavom Leko je jasno dao do znanja da nije zadovoljan trenutnim igračkim kadrom kojeg Hajduk ima, a to je bila i jedna od glavnih tema današnje ‘VAR sobe‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom.

Dužnu pažnju posvetili smo i Istri 1961 koja trenutno drži četvrto mjesto na tablici, a pričali smo i o svim ostalim događajima iz SuperSport HNL, posebno onima iz netom završenog 22. kola.

- Hajduk nema igru, a to je vjerojatno problem Hajdukove vezne linije. Krovinović, koji bi trebao biti playmaker, ne uzima na sebe preveliku odgovornost, a trebao bi - rekao je u uvodu Lončarević.

Komentirao je Lončarević i izjavu trenera Leke.

- Cijenim trenera koji ne filozofira politički. Takav sam bio i ja. Njegova izjava nije ni zločesta, ni usmjerena protiv nekoga. Samo je rekao istinu o tome što ga je dočekalo. Mi u Hrvatskoj možemo uvoditi neke mlade talente, ali ne i igrati sa šest, sedam mladih talenata. Toliko ih ni nemamo. Ne možete dovoditi igrače kao što ih mi dovodimo u hrvatskom nogometu, samo zato što su jeftini, bez da ih poznajete i znate njihovu kvalitetu. Imamo gomilu igrača koji su došli, a nemaju kvalitetu. To je slučaj i s Hajdukom - kaže Lončarević.

- Leko je poslao poruku da za Hajduk nije normalno da su ta tri, četiri juniora bolji nego neki iskusniji igrači. Hajduk se mora odlučiti što će. Moraju čvrsto stati iza Leke i prestati raditi onako kako rade godinama. Mora se jasno znati što igrač koji igra u Hajduku mora imati i kakav mora biti. Nemam problem s tim da Hajduk ovaj dio sezone odradi kao pripreme za ljeto. Leko nije pao s kruške i zna da će, ako nastavi s porazima i neuvjerljivim pobjedama, biti i on i Hajduk u problemu - nadovezao se Šola pa dodao:

- Ne zaboravimo Goricu koja je u dijelu drugog poluvremena s Rijekom bila odlična, a na Poljudu je bila uglavnom i bolja od Hajduka. Sopić radi dobar posao.

Istra je šokirala Osijek.

- To više nije iznenađenje. Stabilizirali su se i osvajaju bodove, uz neke male rupe u igri. Znaju što hoće, imaju mirnoću, nisu u panici ni kad ne ide. Postali su momčad i ja sam zbog toga sretan. Pula je uvijek bila nogometni grad. Osijek pak ima problem igre i nisam siguran da znaju kud idu i što žele. Uglavnom se vidi borba Miereza s protivnicima i sa sobom. Malo me to i frustrira. Nije Osijek što je bio prije sedam, osam godina da nema novaca. Nemoguće je da momčad djeluje tako jalovo - rekao je Lončarević.

O tom susretu i VAR cirkusu je progovorio i Šola.

- Ne slažem se s Kuleševićem i njegovim istupom protiv sudaca. VAR jučer nije dobro radio zbog nedostataka u tehnologiji pa je sve duže trajalo, ali na kraju je Istra zasluženo pobijedila, a Osijek zasluženo izgubio. Možemo pričati o VAR-u pa ga se i odreći, ali suđenje u toj utakmici nije bilo presudni faktor, rekao je Šola, a Lončarević dodao:

- Ako na dva stadiona nema uvjeta da uvijek radi sve s VAR-om kako treba, onda ga se trebamo odreći jer prvenstvo nije regularno. Nemaju svi iste uvjete u istom kolu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 12:35