Marko Livaja dva je puta na susretu s Istrom izveo penal isto kao i Bruno Petković
 

 JOSKO PONOS/CROPIX Cropix
POGLEDAJTE OVE PENALE

VIDEO: Livaja je ove sezone dvaput u 8 minuta napravio Istri slično što i Petković, golovi su vrijedili

Napadač Hajduka je napravio slično što i njegov kolega iz Dinama, no nije bio sankcioniran
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. prosinac 2021. 23:24

Dinamo je s 2:0 u gostima pobijedio Istru 1961 u zaostaloj utakmici četvrtog kola Prve HNL, a utakmicu je obilježila nikad viđena situacija iz 84. minute koja je rezultirala s čak tri isključenja i poništenim penalom.

Bruno Petković je ušao u šesnaesterac domaćina i pao, a sudac Duje Strukan je dosudio penal i najprije dao žuti karton Silvi, da bi ga nakon intervencije VAR-a ipak poništio i dodijelio crveni karton golmanu Lučiću, ali i pomoćnom treneru Istre koji je nešto govorio s klupe.

Petković je odlučio sam izvesti penal koji je i zabio, ali onda je nastao kaos. Sudac je gol poništio, a Petković je dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton zbog nepravilnog izvođena penala. Splitski arbitar je procijenio da je Petković zastao prije pucanja penala što nije dozvoljeno pa ga je zato kaznio žutim kartonom i Dinamu oduzeo penal.

Pogledajte Petkovićev penal i cijelu situaciju:

Ovakva situacija nikada nije viđena u domaćem prvenstvu. Petkoviću to nije jedini penal kojeg je tako izveo, a nije niti jedini koji ga je odlučio pucati na taj način. Slično je, zanimljivo, protiv istog protivnika na istom stadionu u 8. kolu ove sezone napravio i Marko Livaja i to čak dva puta.

Pogledajte prvi Livajin gol iz penala protiv Istre:

Napadač Hajduka je iz penala u tom susretu, kojeg je sudio Dario Bel iz Osijeka, zabio prva dva gola Bijelih na gotovo identičan način kao Petković i za to nije bio kažnjen, a golovi su priznati. Hajduk je na kraju slavio s 1:3, a Livaja upisao hat-trick. Petković je, pak, za skoro isti potez, izveden tek malo sporije, dobio drugi žuti i na kraju morao i napustiti igru, a Dinamu je poništen penal.

Pogledajte drugi Livajin pogodak iz penala protiv Istre:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. rujan 2024 14:36