VLADO KOS Cropix
‘VAR SOBA‘

VIDEO: ‘Oni ne igraju nogomet, potrošili su veliki novac i 2-3 godine radili uzaludan posao‘

Pogledajte novo izdanje podcasta posvećenog SuperSport HNL
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 13. ožujak 2023. 09:46

POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:


Dinamo je izgubio prvu utakmicu nakon Skupštine kluba i to na gostovanju kod Šibenika. Modri nemaju razloga za paniku, ali gubitak bodova sigurno donosi nervozu, posebno jer je Dario Šimić preuzeo neke ovlasti Ante Čačića. Kako će se razvijati njihov odnos sigurno je važno za budućnost Dinama.

SuperSport HNL je u 25. kolu donijela puno uzbuđenja. Jednu od najboljih utakmica sezone odigrali su Gorica i Istra 1961, a slavlje domaćina trajalo je kratko jer je Šibenik iznenadio Dinamo. U bitci za odlazak u Europu u prvi plan je isplivala Rijeka koja je svoju odličnu igru u drugom dijelu prvenstva okrunila plasmanom na četvrto mjesto. Moguće je da se momčad Sergeja Jakirovića popne još jednu stepenicu jer je Osijek opet izgubio od Hajduka pa je njegovo treće mjesto sada u opasnosti. Splitski klub je tom pobjedom kupio mir, a dobra vijest za Ivana Leku je da su Benrahou i Krovinović odigrali odlično tih 90 minuta.

Sve ove teme, kao i mnoge druge, analizirali smo u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom.


Prvi poraz Dinama nakon Skupštine?

- Dinamo je odavno osvojio naslov pa postoji određena, očekivana opuštenost kod igrača. Šibenik je letio, dao sve što je mogao i iskoristio u poluvremenu jedan neaktivniji i preopušteni Dinamo - u uvodu će glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola.

- Dinamo je odigrao ispod svog nivoa. Ova utakmica može biti samo jedna od onih u statističkom nizu u kojem nakon dobrih utakmica dođe jedna drugačija. Uzrok može biti svašta, i stanje u Dinamu i ta situacija da su sigurni u to da će biti prvi na kraju sezone. Iz toga svega može doći do rezultata kakav je - mišljenje je Ilije Lončarevića.

Hoće li biti narušenih odnosa između Darija Šimića i Ante Čačića?

- Mislim da nema potrebe prilaziti toj varijanti. Šimić je došao u Dinamo s idejom da tu sportsku politiku još digne, da je modernizira i prilagodi europskim trendovima. Kad pričamo o njima dvojici, tu nije razjašnjenja do kraja ta uloga sportskog direktora koju Čačić ima i Šimića koji nije došao da bi bio član Uprave poput onog kakav je bio Krešimir Antolić. On je, koliko znam, dobio određena jamstva da je on taj koji bi trebao voditi sportsku politiku. Hoće li to raditi u suradnji s Čačićem? To će se sljedećih dana raspetljati. Do kraja proljeća njih dvojicu čeka jako puno posla. I Čačića da na pravi način pronađe nasljednika za Oršića i Ademija. A onda i Šimića da vide zajedno koja su to pojačanja za ljeto - smatra Šola.

Tko će zamijeniti Ademija, tko će uzeti njegovu poziciju?

- Svakog igrača je lako nadomjestiti ako postoji momčad, ako postoji baza. Onda momčad ide dalje svojim putem, vuče za sobom sve svoje probleme, ali i pozitive. Dinamo ima u svojim redovima igrače koji to mogu napraviti. A sad hoće li doći netko tko će odlučivati važnije utakmice u HNL-u i Europi to ćemo vidjeti. Već je Petković malo drugačiji nego što je bio. Već je počeo drugačije igrati i zabijati golove. I Ademi i Oršić su karakterni igrači, a Dinamo je pun takvih. Nadomjestit će ih netko drugi.

Nova pobjeda Rijeka, došla je do četvrtog mjesta?

- Rijeka je u usponu. Trebala se stabilizirati i u tome je uspjela. Vidjeli smo jučer protiv Varaždina da imaju neke elemente u nekim igračima koje još nismo vidjeli. To je sad momčad koja ima i glavu i rep - smatra Lončarević.

Pobjeda Hajduka u Osijeku?

- Hajduk je bio bolji i pokazao je da bolja momčad. Osijek je pokazao da su potrošili 2-3 godine ili ne znam koliko uzaludnog posla i vjerojatno su potrošili velike novce. Osijek ne igra nogomet. Oni ne haklaju u protivničkoj polovici, ne izigravaju protivničku obranu u visini šesnaesterca, ne ulaze s duplim pasovima u šesnaesterac. Igra se isključivo na nekakva silovanja, duge lopte... Vidite da ne mogu od vratara izaći van, čim ih se malo pritisne, gube sigurnost. To je posljedica, ne optužujem nikoga, ali to se vidi na terenu. Moraju razmišljati o promjeni stručne politike - komentira Lončarević dok je Šola naglasio kako misli da Osijek neće osvojiti treću ni četvrtu poziciju koja ih vodi u Europu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:47