DAMIR KRAJAC Cropix
FESTIVAL GOLOVA

VIDEO: Pogledajte rapsodiju Istre na Kranjčevićevoj, Rudeš doživio apsolutni debakl u derbiju začelja

Najveća pobjeda Istre protiv Rudeša do sada je bila 3:0, ali domaćin je danas bio inferioran
Piše: Ante Šakić/SNObjavljeno: 11. studeni 2023. 18:02

RUDEŠ - ISTRA 1961 0:4 (Maurić 14., Erceg 26., 45+3. 11m, Vuk 57.)

RUDEŠ (4-3-3): Marković - Tomečak, Matć, Pavlović, Pavković (od 17. Pavlek) - Bašić (od 46. Lazarov), Srbljinović, Pasariček - Oddei, Pešić (od 46. Špeljak), Kovačević (od 65. Petković)

ISTRA (4-3-3): Majkić - Kadušić, Iovu, Marešić (od 65. Bjorkander), Devetak - Mlinar (od 73. Nebyla) Blagojević (od 65. Petrusenko), Maurić⚽ - Lisica (od 65. Mattheus), Erceg⚽⚽, Vuk⚽(od 75. Ekong)

Pogotke pogledajte OVDJE.


Rudeš je u 15. kolu Hrvatske nogometne lige upisao novi poraz, ovaj put od Istre 1961 rezultatom 0:4. Najveću pobjedu u međusobnim susretima je gostujuća momčad na Kranjčevićevoj osigurala već nakon prvog poluvremena, semafor je nakon 45 minuta pokazivao 0:3 u koristi Istre.

Može se reći kako su Zagrepčani navikli na poraze, ali partija momčadi Tonija Golema bila je možda i najgora ove sezone. Kroz inače sigurnu obranu, "curilo" je na sve strane, a "golgeterski" post se nastavio.

Iako se već nakon minute igre činilo kako će povratak Briana Oddeija značiti puno za Rudeš, pojačanje iz Serija A utopilo se u sivilo ostatka ekipe. Ofenzivac je na samom početku utakmice probio desnom stranom Istre i ubacio u gostujući prostor. Lopta je došla do Ivana Pešića koji ipak puca iznad gola.

Istra je uzvratila već nakon tri minute. Matej Vuk dobio je loptu desetak metara od gola Mateja Markovića, koji je bio spreman na njegov udarac. Vratar Rudeša opet je bio na visini zadatka u nastavku te akcije, na ubačaju je prvi na loptu bio Dario Marešić, ali Marković je odlično reagirao.

Marković sjajno brani od kada je stao na gol Rudeša, ali u 15. minuti "načeta" je mreža iza njegovih leđa. Antonio Maurić je primio dodavanje na rubu šesnaesterca i neobranjivo zabio svoj prvi pogodak u HNL-u.

Nakon 25 minuta igre, Istra je vodila 0:2. Sjajno je pobjegao obrani domaćih Mateo Lisica koji je ponovno napravio pomutnju na desnoj strani i prizemnom loptom pronašao Ercega koji s pet metara sprema loptu u gol.

Nakon kornera u prvoj minuti nadoknade prvog dijela, lopta je Krešimira Kovačevića pogodila u ruku i glavni sudac Jakov Titlić je pokazao na najstrožu kaznu. Erceg je siguran realizator, poslao je loptu u jednu, a golmana u drugu stranu i prije odmora postavio rezultat 3:0.

Na samom početku drugog dijela, nastavila se noćna mora za Rudešane. Erceg je pobjegao obrani, a onda nesebično na drugoj vratnici poslužio Mateja Vuka koji postiže pogodak za 4:0.

Koliko je loše domaćin stajao na terenu, govori i da su tek u 62. minuti uputio udarac u okvir protivničkog gola. Karlo Špeljak je potegnuo s ruba šesnaesterca, ciljao bliži kut, ali spreman je bio Lovro Majkić.

Erceg je minutu nakon šanse Rudeša iskoristio pogrešku Oddeija, zaobišao Markovića, ali lopta mu je malo pobjegla i zaustavio ju je tak na osnovnoj liniji, iz toga kuta nije mogao bolje i vratnica ga je spriječila da dođe do hattricka, a Zagrepčane spasila petog primljenog pogotka.

Pokušali su doći domaći do utješnog pogotka, međutim neuspješno i deseti put ove sezone ostali su bez zabijenog pogotka.

ZAVRŠILA JE UTAKMICA

90. ? Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

85. Lijepa prigoda za Rudeš! Petković je primio dodavanje na lijevoj strani, našao je prostora za udarac, ciljao, ali nije na kraju naciljao okvir gola Vinko Petković za makar utješni gol Rudeša.

82. Najveća pobjeda Istre protiv Rudeša do sada je bila 3:0, a ostane li ovako, upisat će se nova najveća pobjeda u povijesti Puležana.


73. A evo i posljednje dvije promjene i kod Istre. Nebyla i Ekong zamijenili su Mlinara i Vuka.

69. Sve izmjene ispucao je Toni Golem. Posljednja u nizu je ova u kojoj je Oddei mjesto na terenu prepustio Vukmanoviću.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

67. ⚠ Vratnica spašava Rudeš od rezultata 5:0!

Erceg je iskoristio pogrešku Oddeija, zaobišao Markovića, ali očito si je dao prejak for. Vratnica je spriječila Ercega da dođe do hattricka.

62. ⚠ Dočekali smo i prvi Rudešov udarac u okvir gola. Špeljak je potegnuo s ruba šesnaesterca, ciljao je bliži kut, ali spreman je bio Majkić.

57. ⚽GOOOL!

Nastavlja se noćna mora za Rudešane. Erceg je pobjegao obrani, a onda nesebično na drugoj vratnici poslužio Vuka koji postiže pogodak za 4:0.

54. Oddei je ponovno napravio 'nered' na desnoj strani, centrirao je u sredinu, ali njegov ubačaj nije pronašao nikoga od igrača u plavim dresovima.

46. Počinje drugo poluvrijeme! Dvije promjene kod Rudeša, Lazarov i Špeljak zamjenili su Bašića i Pešića.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+3. GOOOOL!

Erceg zabija s 11 metara. Poslao je loptu u jednu, a golmana u drugu stranu i prije odmora postavio rezultat 3:0.

45+2. Kazneni udarac za Istru!

Nakon kornera lopta je Kovačevića pogodila u ruku i Titlić je pokazao na najstrožu kaznu.

45. ? Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade.

45. Nakon dugo vremena, prijeti i Rudeš. Oddei je potegnuo s desnog krila, ali nije uspio ugroziti vratara Lovru Majkića.

42. Maurić je istrčao ispred Markovića, zaobišao vratara pa njegov udarac zaustavlja branič Rudeša. Čak i da je njegova lopta pronašla put mreži, gol ne bi vrijedio, Maurić je bio u nedozvoljenoj poziciji.

31. Moglo je nakon samo pola sata igre već biti i 3:0, ali Erceg nije najbolje zahvatio povratno dodavanje. Bio je to lagani plijen za Markovića.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

26. ⚽ GOOOOL!

Istra vodi 2:0! Sjajno je pobjegao Lisica koji je ponovno napravio pomutnju na desnoj strani i prizemnom loptom pronašao Ercega koji s pet metara sprema loptu pod mrežu.

25. Nakon uzbudljivih 15 minuta, igra se malo smirila. Gosti i dalje dominiraju posjedom, a najviše problema stvara Lisica po desnoj strani.

17. ⇔ Toni Golem već radi prvu promjenu. Pavković je izašao van, a ušao je Pavlek. Upravo je Pavkoviću pobjegao Lisica kod prvog gola pa je možda to okidač za ovu izmjenu

14. ⚽ GOOOL!

Istra vodi 1:0 nakon 14. minuta igre. Maurić je primio dodavanje na rubu šesnaesterca i neobranjivo zabio svoj prvi pogodaku HNL-u. Kratko je VAR soba provjeravala pogodak zbog eventualnog zaleđa u začetku akcije.

11. ⚠ Još jedna sjajna obrana Markovića! Ovoga je puta golman Rudeša spriječio da udarac Ercega završi u mreži. Napadač Istre driblingom je izbacio svog čuvara i silovito pucao po sredini gola.

5. Dvije odlične prilike za Istru u razmaku od trideset sekundi. Najprije je Vukov udarac završio u korneru, a zatim je iz istog Marušić probao, ali lopta je od bloka završila u novom korneru.

1. Bilo je opasno na samom početku. Tomečak je poslao pobvratnu loptu, koja je prošla sve igrače u kaznenom prostoru, a Pešić na kraju akcije puca preko vrata.

1. Počela je utakmica u Zagrebu!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 09:11